Izvor:
17.05.2019 u 05:41
0

POPOVIĆ: Takse su kukavičje jaje Prištine!

Takse su kukavičje jaje Prištine i jasno je da se radi o taktičkom pristupu jačanja pozicija u pregovorima sa Beogradom, smatra ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je ocenio da je teško da nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron, bez obzira na njihov autoritet, mogu da izvrše bilo kakav uticaj na Prištinu u pregovorima, zbog trenutne situacije unutar same EU.

S druge strane, smatra Popović, direktno uključivanje Merkelove i Makrona u pregovore značilo bi promenu formata pregovaranja, koje je do sada, kako je ocenio, neuspešno vodila šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

To bi onda otvorilo mogućnost da se u pregovore uključe SAD, Rusija i Kina – dodao je Popović.

On smatra da SAD imaju mehanizme da nateraju Prištinu da povuče takse ali ih ne koriste, jer žele da vide Srbiju iscrpljenu.

Nisu u pitanju samo takse, još je važnije da se povuku zakoni o takozvanoj vojsci Kosova i platforma za pregovore koju je usvojila lažna kosovska skupština. Kada su u pitanju takse, to je kukavičje jaje Prištine. Jasno je da se radi o taktičkom pristupu jačanju pozicija u pregovorima, tako što bi se pitanje njihovog ukidanja stavilo na sto samo ako bi Srbija bila spremna da nešto ustpupi zauzvrat – smatra Popović.

Ističe i da vreme radi za Srbiju, jer se menja odnos snaga u međunarodnoj politici.

Odlaze u istoriju korupirani političari koje su potkupljivali kosovski Albanci, sve veći broj zemalja povlači priznanje lažne države Kosovo. Kosovu treba dati suštinsku autonomiju, najveću koja postoji na svetu, ali status južne srpske pokrajine mora da bude definisan u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 – kaže Popović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter