Izvor:
29.05.2018 u 19:03
0

POTVRĐENO: Vučić 17. jula sa Makronom u Francuskoj!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće 17. jula u zvaničnoj poseti Francuskoj, gde će se sastati sa predsednikom Emnanuelom Makronom.

Predsednik Srbije je to saopštio danas u Parizu, gde je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, učestvovao na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR), u okviru kojeg je održan panel na temu Zapadni Balkan: Evropska unija i takmičenje velikih sila.

"Emanuel Makron, predsednik Francuske je veliki lider i on je u Sofiji vrlo jasno govorio, i ja mislim da dobro razumem kakav će biti njegov stav u junu. Zato, donekle razumem frustriranost nekih zemalja", rekao je Vučić.
Kaže da Srbija nema tu vrstu problema, "iako znamo da proširenje i nije baš na dnevnom redu mnogim zemljama Evropske unije i da to nije ni naročito popularno", objasnio je predsednik.

"Ali, Srbija jeste popularna u Francuskoj. Nije Srbija ta o kojoj se govori loše i negativno. Naše je da nastavimo da radimo", poručio je Vučić.

Kaže i da je u ponedeljak uveče imao razgovore sa brojnim francuskim političarima, a plan je da se razgovori nastave i tokom sutrašnjeg dana kako bi se učvrstili odnosi Srbije i Francuske.

"Sinoć smo imali važne razgovore sa brojnim francuskim političarima, sutra takođe, tako da verujem da ćemo uspevati da naše odnose pravimo još boljim u narednom periodu i da nekada čvrste veze između Francuske i Srbije ponovo postanu takve", rekao je Vučić.

tanjug.rs
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter