Izvor:
18.04.2017 u 18:17
0

POVAMPIRENJE USTAŠTVA: Hrvati nagrađuju režisera koji negira zločine u Jasenovcu!

Antifašistička liga podseća da je prijava protiv Sedlara podnesena zbog flagrantnih falsifikata i laži iznesenih u njegovom dokumentarnom filmu "Jasenovac-istina".

"U Filmu se govori o mitu o ustaškom Jasenovcu, iznose ničim potkrepljene tvrdnje da su od 1945. do 1951. godine komunističke vlasti pogubile u Jasenovcu znatno ljudi nego NDH od 1941. do 1945. godine, navodi se, između ostalog, u pismu Antifašističke lige odbornicima Skupštine grada Zagreba, koji će sutra odlučivati o dodeli nagrade Sedlaru, prenose hrvatski mediji.

U prijavi, uz koju su dostavljeni dokazi o falsifikovanju istine o Jasenovcu, s ciljem poricanja genocida, antifašisti navode i ilustraciju, naslovnicu Vjesnika od 15. maja 1945. godine, za koju je novinar portala Lupiga Lovro Krnić utvrdio da foto-montaža.

Naime, u najavi za Sedlarov film, jedan od ključnih dokaza komunističkih obmana vezanih uz Jasenovac navodi se naslov iz Vjesnika- Mnoge leševe iz jasenovačkog logora Sava donela do Zagreba.

Ovaj slučaj je završio pred Časnim sudom Društva hrvatskih filmskih režisera, a o sankcijama, pa i eventualnom isključenju Sedlara iz te asocijacije, trebalo bi uskoro da se glasa.

Izvor: Informer
Foto: Anketa, Twitter/ Balkan TJ (BIRN), Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter