Izvor: tanjug
09.02.2024 u 03:43
0

PREDSEDNIK NAKON SEDNICE: Mala ali značajna pobeda, večeras se nisam borio ja već Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sednica Saveta bezbednosti UN bila mala, ali značajna pobeda Srbije i da je važno što je sednica bila otvorena, jer je Srbija mogla da iznese svoje argumente i činjenice.

PREDSEDNIK PREDOČIO CELOM SVETU ISTINU: Srbi sa KiM zahvalni

„Dobili smo otvorenu sednicu, na kojoj su mogli da se čuju naši argumenti koji nisu bili bez stvarnog sadržaja, koji nisu bili bez činjenica, a koje mnogi bezbroj puta nisu ni želeli da čuju. To je čini mi se nešto važno što smo dobili“, rekao je Vučić nakon hitne sednice SB UN odgovarajući na pitanje novinara šta je Srbija dobila sednicom. On je pomenuo i da je američki predstavnik na sednici rekao da SB UN nije mesto za razgovor o KiM.

„Nažalost, zahvaljujući odlukama iz 2010. godine, ovo mesto nije bilo važno za odlučivanje o KiM. Ja sam srećan i zahvalan i Amerikancima što smo na kraju imali otvorenu sednicu. Jer kod njih se inače uvek samo čuje ono što Kurti govori, a ovu našu argumentaciju gotovo nikada nisu mogli da čuju“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da se večeras na SB UN Srbija borila, a ne Aleksandar Vučić. „Znate, kad smo došli ovde, redovnom linijom, iz Srbije, imao sam sat vremena samo da obavim neke pripreme. U avionu sam se pripremao za nastup. Čitao, gledao, ispravljao sve, prevodio“, objasnio je predsednik.

On je dodao da je ponosan na Srbiju koja sme da se ponaša odgovorno, ozbiljno i koja sme da čuva svoj slobodarski duh i da u lice kaže „popu pop, bobu bob“ i da čuva svoju zemlju i da štiti svoju budućnost. „Naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih kao što će se boriti za istinu. Uvek i celog života i o Banjskoj i u svemu drugom. I neću da idemo onim lakšim putem koji bi svako izabrao, već ako je potrebno i težim, ali slobodarskim, srpskim putem“, rekao je Vučić. On je naglasio da su se on i srpski predstavnici u SB UN borili za svoju zemlju. „Neki drugi su se borili protiv naše zemlje. Jedino što mogu na kraju da kažem je da je ovo danas, jedna mala, ali značajna pobeda Srbije“, zaključio je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter