Izvor: tanjug
09.02.2024 u 03:14
0

PREDSEDNIK PREDOČIO CELOM SVETU ISTINU: Srbi sa KiM zahvalni

Premijerka Brnabić naglasila U svom govoru u SB UN predsednik optužio Kurtija za zločin protiv čovečnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Aleksandar Vučić u svom govoru na sednici Saveta bezbednosti jasno optužio premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija za zločine protiv čovečnosti, kao i da stvara nepodnošljive uslove za život za Srbe na KiM.

„Zbog toga je Vučić pet puta ponovio definiciju da Kurti namerno sistemski stvara nepodnošljive uslove života za Srbe na KiM i da je njegov jedini cilj da očisti područje KiM od Srba“, rekla je Brnabić .

Prema njenim rečima, Kurti je ukidanjem dinara imao za cilj da ostavi Srbe bez uslova za život. „Kada se budu analizirao govor, videće se da je Vučić predstavio slučaj da se Kurti optuži za zločin protiv čovečnosti, da izaziva nepopravljivu štetu i kreira nepodnošljive uslove života kako bi se Srbi proterali sa KiM“, ukazala je Brnabić. Brnabić je istakla da je Vučić tokom govora napomenuo da je bilo 470 napada na Srbe i na njihovu imovinu, kao i na imovinu Srpske pravoslavne crkve na KiM. „Pomenuo je fizičko nasilje oružanih formacija na KiM, lažne izbore na kojima je učestvovalo 0,027 odsto Srba, stalne eskalacije na terenu od strane Prištine, ilegalne eksproprijacije, nasilno prisvajanje imovine SPC, uništavanje srpskih grobalja, zabranu srpskih proizvoda“, objasnila je Brnabić. Dodala je da svako ko pogleda govor Vučić, a bavi se međunarodnim pravom, može da zaključi da na KiM postoji nesporan zločin protiv Srba na KiM.

„Svako ko sada pogleda Vučićev govor, a bavi se međunarodnim javnim pravom može da kaže da imamo čist i nesporan zločin protiv čovečnosti sa svim ispunjenim kriterijumima“, rekla je Brnabić. Na pitanje da prokomentariše Vučićevu repliku, u kojoj je govorio o zaustavljanju vozila britanske kompanije „Henderson“ koja je prevozila dinar na KiM, Brnabić je navela da je predsednik Srbija znao da će Kurti da slaže i optuži Srbe da su kriminalci koji prevoze novac u džakovima. „Ovde opet vidite koliko je pametno Vučić postupio, on je to mogao da kaže u uvodnom izlaganju, ali je znao da će Kurti da slaže i da kriminalizuje Srbe kao što to radi opozicija iz Beograda, da su Srbi uvek kriminalci i da prenose te džakove“, ukazala je Brnabić. Brnabić je napomenula da je Vučić ostavio Banjsku za repliku, jer je znao da će Kurti u svom uvodnom obraćanju pričati laži o tom događaju.

POČELO JE! Predsednik VUČIĆ U BOJU ZA KOSOVO pred CELIM SVETOM ispred

Srpska lista saopštila je večeras da je predsednik Aleksandar Vučić održao istorijski govor u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde je čitavom svetu predočio apsolutnu istinu – da Aljbin Kurti sada nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi zločin protiv čovečnosti, namerno kreirajući nepodnošljive uslove života za srpski narod. Vučić je pred očima čitavog sveta stao čvrsto u odbranu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i principa međunarodnog prava, navodi se u saopštenju.

„U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije odajemo priznanje predsedniku Aleksandru Vučiću što je čitavom svetu preneo istinu o stradanju srpskog naroda na ovim prostorima od strane režima Aljbina Kurtija i namere Kurtija da protera srpski narod i ugrozi mir na Zapadnim Balkanu“, navela je Srpska lista. Kao pravi državnik, predsednik Vučić se u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija pred najmoćnijim zemljama sveta hrabro kao lav borio za opstanak i ostanak srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima i ukazao na potrebu da čitav demokratski svet stane u zaštitu srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter