Izvor:
07.12.2016 u 21:53
0

Predsednik Nikolić poručio: Kapetan Dragan ima pravo na zaštitu Srbije!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se na sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan.

Nikolić je naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.

Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju, rekao je Nikolić.

Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu, podvukao je predsednik Nikolić i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Advokat Dragan Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter