Izvor: Novosti
24.11.2022 u 11:36
0

PREDSEDNIK VUČIĆ NAGLASIO: Republika Srpska će u Srbiji uvek imati nekoga na koga može da se osloni!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka predsednik Vučić obratio se povodom dogovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama. 

Predsednik je najpre poželeo Dodiku i Cvijanovićevoj uspeh na obavljanju novih funkcija. 

– Upoznao sam ih o situaciju na KiM, kao i o nekim drugim važnim događajima. Ove nedelje biće foirmiran zajednički tim, uložićemo veliki novac u izgradnju memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – rekao je Vučić. 

PREDSEDNIK VUČIĆ O DOGOVORU BEOGRADA I PRIŠTINE: Mnogo teže od sankcija je što od nas traže obostrano priznanje Kosova

– Imamo sve veću trgovinsku razmenu što se tiče Bosne i Hercegovine. Oko 2,3 milijarde u prvih devet meseci. Približavamo se tome da uskoro budemo broj 1 partner za BiH – istakao je Vučić i dodao da je veoma važno da imamo što bolje odnose. 

Naglasio je da će u Srbiji uvek imati nekoga na koga mogu da se oslone. Predsednik se zahvalio i narodu u Srpskoj koji je uvek uz Srbiju i što brinu o nama koliko mi brinemo o Srpskoj. 

Cvijanovićeva je naglasila da ih i na novim pozicijama očekuju veliki izazovi. 

Predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović se zahvalila Srbiji što želi da učestvuje u infrastrukturalnim projektima, kao što je aerodrom u Trebinju.

– U periodu koji je pred nama treba razrešiti mnoga pitanja i dileme. Trebaće nam mnogo napora i podrške Srbije – istakla je ona. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci koju Srbija daje Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da je ovo prvi radni sastanak posle izbora i da su oni baš tako želeli. 

– Razgovarali smo o svim važnim tetamam u okruženju. Rekao sam predsedniku da međunarodni faktor dodatno pritiska Srbiju i Srpsku – rekao je Dodik. 

Dogovorili smo se da nakon formiranja vlade u Republici Srpskoj, održimo zajedničke sednice vlada gde ćemo detaljnije govoriti o svim pitanjima koja su danas bila na dnevnom redu, istakao je Dodik. 

– Naivno je verovati da je moguće da se pitanja odvoje i rešavaju na neki odvojeni način. Mi stojimo iza našeg naroda na Kosovu i Metohiji – rekao je Dodik. 

Srbija je u epicentru međunarodnih pritisaka i vezano za Prištini, i po pitanju sukoba u Ukrajini, naglasio je Dodik. 

– Kao što je Vučić rekao stvari se usložnjavaju. Bitna je podrška koju dobijamo od Srbije. Radićemo na što većoj vrednosnoj integraciji Srbije i Republike Srpske. To su specijalne veze, koje su zadate Dejtosnkim sporazumom i to ne bi trebalo nikoga da zabrinjava – naveo je Dodik.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter