Izvor: Happy BSC
20.10.2022 u 21:25
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE: „Situacija na KiM komplikovana, naše je da se izborimo za mir“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je naše da se izborimo za mir. Ne treba da paničimo i da mislimo da će neko da ga sruši.  

Vučić je gostujući u emisiji „Prva tema“ istakao da ne treba da paničimo i da mislimo da će neko taj mir da sruši.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ne treba da paničimo, ali moramo da budemo spremni na svaki vid provokacije. Da radimo kratkoročno i dugoročno. Moramo i da snažimo naše snage odvraćanja, naše ekonomije i to je ono što radimo – kazao je predsednik.  

Prema njegovim rečima, situacija na KiM je veoma komplikovana, a nije mnogo lakše ni u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kao i da će pritisci na Srbiju da rastu. 

– Pritisci će da rastu zato što svi žele kraj sage o Kosovu, da se ne bi mučili u odgovorima koje moraju da daju Rusima, koji se pozivaju na to. Svi se sve češće pozivaju na kosovski presedan i zato je Zapadu stalo da to reši što pre. Oni neće birati sredstva da to reše – rekao je predsednik.

Vučić je podsetio šta je objavio „Albejnian post“.

– Želim ljudima da objasnim šta je u pitanju. Nemam nikakav račun u inostranstvu, a moj otac ima u BiH. Ja nemam na Zapadu ništa, tako da nemaju čime da mi prete. Mogu da mi govore da će me srušiti sa vlasti. Oni meni nikada ne prete, već našoj zemlji – kazao je Vučić. 

– Vidim večeras da je Kvinta tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će nam doneti ono što su Albanci već objavili. Da mi do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma, kada je počeo rat u Ukrajini. Jasno je da će da traže neku vrstu rešenja, i ne treba ništa odbijati unapred, ali ono što sam ja do sada video je veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu – istakao je. 

Vučić je naglasio da se u tom tekstu preti „teškom batinom“ za „ometajuću stranu“, i rekao da je ova zemlja 1999. godine dobila najtežu moguću batinu.  

– Ubili su nam 82 dece. Srušili najvažnije objekte. Sve to možete da vratite, ali da vratite malu Milicu, Sanju i Jovanu, ne možete nikada. I sada pretite Srbiji novom batinom. Nije dovoljno što ste nam uzeli 13 odsto teritorije. Nadam se da je to mišljenje nekog albanskog autora u toj novini, a ne zvanična poruka – rekao je on.

– Nama je Evropa potrebna iz milion razloga. Potrebne su nam fabrike, vrednosti pravo i pravda, drugačiji pristup životu. Ali ako mislite da jedan narod i zemlja uvek treba da budu žrtva. To im u lice uvek otvoreno kažem – kazao je on. 

Vučić je naglasio da mi nikada ne odbijamo razgovore i da u tekstu koji nude sa Zapada ima i gorih stvari. 

– Ne pominje se datum. Pominje se evropska perspektiva. Ja mislim da što vreme bude odmicalo, da su oni spremniji da nam ponude konkretno članstvo u EU, u veoma kratkom roku. Ja ređam činjenice i videli ste da sam bio u pravu za sve što sam pričao. Pitanje je samo koliko će rešenje o KiM za nas biti ponižavajuće – kazao je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter