Izvor: Tanjug.rs
13.09.2023 u 13:42
0

PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA TREĆU FABRIKU HISENSE U VALJEVU: Još 1.020 novih radnih mesta (FOTO)

 Predsednica Vlade Srbije otvorila je danas novu, treću, fabriku kompanije "Hisense Europe" u Valjevu i istakla da će ta investicija obezbediti novih 1.020 radnih mesta u naredne tri godine.

„Meni je veliko zadovoljstvo što sam danas u Valjevu. Što imam priliku da prisustvujem, obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali svakako i veoma važnog dana za Srbiju. Hisense sada zapošljava nešto manje od 1.800 radnika. Što znači da će samo u proizvodnji u naredne tri godine stići do broja od otprilike 3.000 radnika kada pogledamo sve ostale operacije Hisense grupe u Srbiji“, rekla je Brnabićeva.

Istakla je da će sada Hisense grupa u Srbiji zapošljavati više od 3.000 ljudi.

„Ja sam beskrajno zahvalna Hisense grupi jer na taj način pokazuju ogromno poštovanje i poverenje Srbiji, ali pre svega našim ljudima. Njihovom kvalitetu, znanju njihovoj vrednoći i disciplini. Njihovom potencijalu da stvore neku zajedničku dodatnu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope i širom sveta“, naglasila je Brnabićeva.

Ona je prisutnima prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog drugih obaveza i sutrašnjeg sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine nije mogao da prisustvuje, iako mu je, kako je rekla, značajna svaka pojedinačna investicija.

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: „Neka Srbiјa i Republika Koreјa nastave da koračaјu rame uz rame prema budućnosti uz međusobno poštovanje“

„Dugo smo se mučili da obezbedimo neku dugoročnu privrednu viziju za Valjevo, kako bi omogućili da Valjevci ne odlaze u druge gradove i van zemlje. A kada se trudite u jednom trenutku stvari legnu na svoje mesto i krenu investicije. U poslednje dve godine mi smo uspeli da u Vlaljevo dovedemo tri velike investicije“, rekla je Brnabićeva.

Dodala da su pored kompanije Hisense, fabrike ove godine otvorile nemačke kompanije Hansgrohe za 1000 radnika i Bicerba za nešto više od 300 mesta – ukupno više od 2.300 mesta.

„I pored toga imamo ambiciozne planove za Valjevo. Moramo da završimo brzu saonbraćajnicu Iverak-Lajkovac, da Valjevo spojimo sa auto-putem Miloš Veliki. Da završimo projekat gasifikacije i povežemo i ovaj proizvodni kapacitet i čitavo Valjevo na gasnu mrežu Srbije. I da završimo sportsku halu. Da uradimo Opštu bolnicu Valjevo u koju planiramo dodatne investiciju u iznosu od 110 miliona evra, a završili smo Gerontološki centar – čekamo upotrebnu dozvolu“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je Valjevo grad velikih potencijala, izuzetno blizu Beograda, a da zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki i brzoj saobraćajnici još bliži prestonici.

„Izgradnjom obilaznice neće postojati ni jedan razlog zašto neko ko živi u Beogradu neće doći da živi i radi u Valjevo. To je uobičajena praksa u zemljama zapadne Evrope. Kada imate dobru infrastrukturu takve stvari su moguće i prirodne. Tako da neće biti problema sa radnim mestima. Dolaziće ljudi iz čitave Srbije da rade, žive i stvaraju svoje porodice u Valjevu. To nam je bila vizija. Svaki dan smo korak bliže ispunjenju i nećemo odustati, nastavićemo da radimo na tome“, zaključila je Brnabićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter