Izvor: Tanjug
12.06.2023 u 18:57
0

PREMIJERKA PRED NAJVAŽNIJI SASTANAK U LONDONU: Razmatraće se situacija na KiM

Premijerka Ana Brnabić je saopštila o čemu će biti reči uoči sastanka sa sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stujartom Pičom.

Sa predstavnicima britanske vlade razgovaraćemo o situaciji na severu KIM koja je ekstremno nestabilna, gde se krše sva prava Srba i na silu se zauzimaju zgrade opština – poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić u Londonu, u oči sastanka sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stujartom Pičom.

Prema njenim rečima, situacija u južnoj pokrajini biće glavna tema sastanka, a prisustvovaće brojni predstavnici britanskog parlamenta kako bi, kako je rekla Brnabić, imali otvorenu, iskrenu i konstrukitvnu radnu večeru.

EKSKLUZIVNO – PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ GOST EMISIJE „ĆIRILICA“: Večeras u 21.00 na Happy TV

– Lord Stjuart izabrao je sagovrnike iz doma lordova, kako bi imali otvoreni i iskren razgovor. Pre nekoliko dana i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić razgovarao je specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan kako bi pronašli rešenja, kako da se Srbija postavila u situaciji kakva je sada na severu Kosova i Metohije – istakla je premijerka Srbije, navodeći da je će u britanskoj prestonici biti održano nekoliko sastanaka kako bi se uspostavio bolji odnos i veće razumevanje izmedju Srbije i Velike Britanije.

Dvodnevnu posetu Londonu, gde se održava jedan od najvećih tehnoloških dogadjaja „London tech week“, predsednica Vlade Srbije počela je ekonomskim sastancima. Brnabić se najpre sastala sa predstavnicima aleternativnih investicionih fondova sa kojima je, kako je istakla, imala konstruktivan razgovor.

Predstavnici alternativnih fondova investiraju u start-up kompanije širom Evrope i izuzetno je zadovolistvo čuti da oni znaju za srpske kompanije i o tome koliko se naša zemlja razvija u IT industriji – istakla je Brnabić i dodala da su zainteresovani za investiranje u gejming industiju Srbije.

KOLIKO JE GRAĐANA SRBIJE ZA EU? Rezultat bi mogao da vas iznenadi, Beograd prednjači po ovoj opciji

Premijerka Srbije danas je u „Public Hall“-u, govorila na panelu „Šta je budućnost digitalizacije“ i istakla koliko se naša zemlja digitalizovala i promenila u protekloj deceniji. Kako je rekla, u poslednjih šest godina Srbija je postala jedan od evropskih lidera u tehnologii, a za samo deset godina uspeli smo da povećamo izvoz IT usluga za čak osam puta.

– Rezultati koje smo ostvarili pokazuju svetu kakav smo potencijal i skreću pažnju na nas. Do kraja godine izvoz u IT industriji biće četiri miliona – kazala je Brnabić koja je na panelu govorila i o svemu što je Srbija uradila na digitalizaciji u brojnim sektorima.

Tokom dvodnevne posete uslediće brojni bilateralni sureti, a jedan od njih je i sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije, Džejmsom Kleverlijem, što je od izuzetnog značaja, istakla je premijerka Srbije i naglasila da se nada boljoj saradnji i bilateralnim odnosima kako bi došli, kako je rekla, do bolje situacije na KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter