Izvor: agencije
18.04.2024 u 21:38
1

PRITISCI SE NASTAVLJAJU – STEJT DIPARTMENT POZVAO SRBIJU: Uzdržite se od reakcija na hapšenja na Kosovu!

Američki Stejt department pozvao je Srbiju da se uzdrži od jednostranih i nekoordinisanih akcija i da u potpunosti poštuje sporazume postignute u okviru dijaloga Kosova i Srbije, koji se vodi posredstvom Evropske unije vezano za hapšenje građana Kosova

U odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE), Stejt department je pozvao vlasti u Srbiji da deluju transparentno i uz puno poštovanje vladavine prava kada je reč o privedenim građanima sa Kosova.

„Proizvoljni ili neopravdano dugi pritvori, posebno ako se cilja na službenike Policije Kosova, biće viđeni kao eskalacija situacije, koja šteti miru i stabilnosti“, rekao je danas neimenovani portparol američkog Stejt departmenta za RSE.

On je rekao da se slučajevi hapšenja moraju brzo razmotriti, i izrazio nadu da će službenici Policije Kosova, koji se još uvek nalaze u pritvoru u Srbiji, biti oslobođeni.

U odgovoru se kaže i da sporazum o slobodi kretanja, postignut u okviru djaloga Beograda i Prištine, „pruža jasne parametre za ulazak građana Kosova u Srbiju i izlazak“.

Prema navodima kosovskih vlasti, na stotine građana Kosova je 17. aprila zadržano i ispitivano bez razloga, što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije demantovalo uz navode da se radilo o „redovnoj pojačanoj kontroli“.

U međuvremenu je potvrđeno da je privedeno nekoliko pripadnika policije Kosova a da je zameniku generalnog direktora Policije Kosova iz srpske zajednice, Dejanu Jankoviću, određen i pritvor od 48 sati

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRITISCI SE NASTAVLJAJU – STEJT DIPARTMENT POZVAO SRBIJU: Uzdržite se od reakcija na hapšenja na Kosovu!”

  1. Zašto Vučić ne pozove svoga PRIJATELJA ERDOGANA za situaciju na Kosovu ??? G. Erdogan je KUM KURTIJU I IZETBEGOVIĆU ,,mogao bi pomoći svome velikom priatelju Vučiću !!!!???????

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter