Izvor: RT
23.08.2023 u 17:24
0

Profesor ekonomije OBJASNIO: „Dobro je što Srbija ima alternativu poput BRIKS-a“

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić izjavio je danas da je za Srbiju, pored toga što joj Evropska unija predstavlja osnovnu orijentaciju, važno da ima alternativu kao što je BRIKS.

Incident na samitu BRIKS-a: Trčao za Si Đinpingom, a onda je obezbeđenje reagovalo

„Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, razvija dobre odnose i sa Kinom, a sa Indijom su odnosi prijateljski. Iako nije uporediva za članstvom u EU, ta vrsta alternative je jako dobra. Važno je za Srbiju da ima alternativu, ali i političku i ekonomsku podršku“, rekao je Savić-

Savić je ocenio da svaki dan možemo da vidimo da evropske integracije naše zemlje, kako je rekao, idu traljavo, jer je Zapad uvek ucenjivao Srbiju sa idejom da bude potpuno prozapadna zemlja sa „neokolonijalnim gospodarima“.

Komentarišući navod ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da BRIKS postaje jedan od stubova novog i pravednijeg policentričnog svetskog poretka, Savić je rekao da svakog dobronamernog čoveka treba da raduje činjenica da se sa pojavom BRIKS-a stvara kakva-takva ravnoteža u kojoj će se uloga Zapada i SAD svesti na razumnu meru.

Na samitu BRIKS nagovešteno je da bi u članstvo moglo biti primljeno još zemalja. Zvaničan zahtev za prijem podnele su 22 države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter