Izvor: južne vesti
13.02.2021 u 18:03
0

REŠAVANJE PROBLEMA TRI VLASOTINAČKA SELA: Ministar Krkobabić podsetio na programe

Kroz tri sela vlasotinačke opštine, koja je posetio, ministru za brigu o selima Milanu Krkobabiću meštani i predsednik Opštine ukazali su na zapušten zadružni dom u jednom od sela, probleme koje im stvara uvozna roba, nesređeni putevi i star sistem vodosnabdevanja, saopštavaju iz opštine. On ih je, prema izveštaju iz Opštine, uputio na projekte i programe koji bi mogli njihove probleme da reše.

NE PROPUSTITE

NOVI KORONA PRESEK: Nema opuštanja!

VUČIĆEVA ČESTITKA DRAGIJU: Srbija je posvećena razvoju strateškog partnerstva sa prijateljskom Italijom

GRAĐANI, OPREZ! Migranti pljačkaju i napadaju ljude na Autokomandi

Stajkovce, Orašje i Dobroviš su vlasotinačka sela koja su se našla na ruti ministra Krkobabića, a u svakom od njih, sudeći po saopštenju Opštine, sačekao ga je poneki problem meštana.

Dom kulture, koji su koristili stanovnici Orašja i Kukavice i koji je nekada bio zadružni dom, kako je rekao predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović, je zapušten i naveo da za njegovu rekonstrukciju očekuje pomoć Ministarstva na čijem čelu je Krkobabić.

U brdsko-planinskom delu opštine, ministar Krkobabić posetio je i selo Dobroviš i turističko domaćinstvo Nebojše Stojičića.

Na problem sa uvoznom robom koji imaju ukazao je Ivica Nastić iz Stajkovca, kao i da su zadruge nužne da bi oni bili konkurentni, navode iz Opštine.

Da uskoro kreće program namenjen rekonstrukciji zadružnih i domova kulture, najavio je Krkobabić i naglasio da 73% domova kulture u Srbiji nije u funkciji, kao i da postoji nacionalni investicioni plan u okviru koga je planirano pet milijardi dinara za 5.000 kilometara puteva.

Rekao je i da promovišu novi paket sredstava namenjenih zadrugama, te da će javni poziv uskoro biti raspisan i težište stavljeno na planinska i rubna područja i spomenuo Nacionalni investicioni plan Srbije od tri milijarde evra za 80 samouprava južno od Save i Dunava za uređenje vodovoda i kanalizacije, prenose iz Opštine Vlasotince.

U poseti vlasotinačkim selima s njim je, kažu iz Opštine, bio i profesor Žarko Ilin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter