Izvor: Tanjug
04.07.2023 u 09:11
0

EVO O ČEMU ĆE DISKUTOVATI: Rute i Betel doputovali u Prištinu, dočekao ih KURTI

Rute i Betel juče su posetili Beograd, gde su se sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Premijeri Holandije i Luksemburga Mark Rute i Gzavije Betel doputovali su danas u Prištinu, gde ih je na aerodromu dočekao premijer privremenih prištinskih insitucija Aljbin Kurti, javljaju lokalni mediji.

PRED NAMA SU VAŽNI RAZGOVORI O KRIZI NA KiM: Vučić dočekao Rutea i Betela (FOTO)

Rute i Betel će se sastati sa predsednicom privremenih insitucija samouprave u Prištini Vjosom Osmani u 8.30 sati, a sa Kurtijem u 9.20, dok je za 10.05 najavljena konferencija za novinare.

Očekuje se da će tema razgovora dvojice zapadnih diplomata i predstavnika Prištine biti situacija na severu KiM, gde je došlo do tenzija nakon što su predstavnici privrmenih institucija uz pomoć policije uveli u zgrade četiri opštine nove albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali zbog nepoštovanja Brislekih sporazuma od strane Prištine, stalnih upada tzv. specijalne kosovske polciije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter