Izvor:
08.11.2019 u 16:42
0

SAOPŠENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA: Dačić primio direktora posebnog odeljenja za sprovođenje Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Tomasa Zarzeckog, direktora Posebnog odeljenja Stejt departmenta za sprovođenje člana 231 "Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija“.

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva spoljnih poslova, cilj posete Tomasa Zarzeckog, tokom koje je imao razgovore i u drugim nadležnim ministarstvima, jeste upoznavanje nadležnih resora Vlade Srbije s najvažnijim elementima pomenutog Zakona, a posebno sa sprovođenjem člana 231, koji se odnosi na mogućnost uvođenja sankcija SAD prema fizičkim i pravnim licima koja imaju poslovnu saradnju s bezbednosnim i obaveštajnim sektorom Ruske Federacije.

Pre Srbije, Tomas Zarzecki je istim povodom posetio više od 60 zemalja.

Tokom prijema kod ministra Dačića, a nakon toga i u razgovoru s nadležnim ekspertima iz Ministarstva spoljnih poslova, istaknut je značaj veoma dobre bilateralne saradnje Srbije i SAD, posebno u oblastima gde postoji izraženi međusobni interes, kaže se u saopštenju.

Razmotrena su i sva pravno-tehnička pitanja sprovođenja pomenutog Zakona, pri čemu je posebno naglašena važnost transparentnosti obe strane u međusobnoj saradnji u svim oblastima, gde je zajednički konstatovan uzlazni trend.

Na kraju sastanka zajednički je pozitivno ocenjen kontinuitet otvorenog dijaloga Srbije i SAD o nizu pitanja od zajedničkog interesa, što je važno za izgradnju međusobnog poverenja i razumevanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter