Izvor:
12.06.2019 u 20:22
0

ŠARČEVIĆ: Na maloj maturi sigurnost testova neće biti problem…(FOTO)

Ministar prosvete Mladen Šarčević uoči završnog ispita osnovaca izjavio je da će na maloj maturi sigurnost testova osigurati direktori, nadzorne službe školskih uprava, inspektori s lokala i s republičkog nivoa.

-U praćenju same procedure štampanja i distribuiranja testova učestvuje dosta ljudi. Ja ću sa 18 pomoćnika vršiti nadzor. Na maloj maturi će doći i svi inspektori s lokala i s republičkog nivoa, savetnici i načelnici školskih uprava-navodi Šarčević.

Napominje da je mladim maturantima presudno da odluče da li žele da studiraju ili da rade posle srednje škole, te da u skladu s tim treba da odluče, i prvom slučaju da idu u gimnaziju, a u drugom da biraju dualne smerove kojima će sebi obezbediti posao i platu.

Završni ispit je bitan za mlade ljude i njihove porodice jer je i kvalifikacioni i sertifikacioni, njime završavaju jedan nivo školovanja, ali i prikupljaju poene za dalje obrazovanje-objašnjava ministar.

Dodaje da je se uvođenjem bogate ponude gimnazijskih smerova povećao broj osmaka koji se opredeljuje za Gimnaziju.

-Bogatstvom izbornih programa obezbedićemo univerzitetima i visokim strukovnim školama studente s boljim uskostručnim znanjem, jer sada mnogi dolaze s peticama iz srednje škole i padaju ispite na fakultetu-objašnjava Šarčević.

Ističe da će u narednom periodu težište posebno biti stavljeno na unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i na celoživotno učenje kroz obrazovanje odraslih.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter