Izvor: msp/happybsc
02.11.2022 u 15:49
0

SASTANAK DAČIĆA SA AMBASADORKOM IRSKE: Dobri bilateralni odnosi dve zemlje i želja za unapređenjem

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorkom Irske Izeult Ficdžerald, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Srbiju iz Atine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasadorka Izeult Ficdžerald izrazila je čestitke povodom nedavnog stupanja prvog potpredsednika i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i poželela mu puno uspeha u daljem radu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je bilateralne odnose dve zemlje kao dobre, ali je rekao da ima prostora za dalje unapređenje kako saradnje, tako i političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Šef srpske diplomatije Dačić je u tom smislu tokom razgovora uputio poziv ministru spoljnih poslova Irske Sajmonu Koveniju da poseti Srbiju u narednom periodu.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u Savetu Evrope, jer Irska trenutno predsedava Komitetom ministara Saveta Evrope.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić iskoristio priliku da ambasadorku Irske upozna sa našim stavovima po ovom pitanju, kao i da ponovi da se Republika Srbija snažno protivi članstvu tzv. „Kosova“ u međunarodnim organizacijama. Irska strana je u razgovoru ponovila svoju podršku procesu evrointegracija Republike Srbije.

Sagovornici su takođe razmatrali i mogućnosti unapređenja drugih vidova saradnje, naročito jačanje ekonomske saradnje dve zemlje i spoljnotrgovinske razmene.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter