Izvor: Happy BSC
27.01.2022 u 14:19
0

SELAKOVIĆ: Značajne mogućnosti za unapređenje odnosa sa Saudijskom Arabijom

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Usamom bin Dahilom bin Rebiom el – Amedijem. 

Selaković je tom prilikom podsetio na to da dve zemlje naredne godine obeležavaju 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i ocenio da bi to bila odlična prilika da Saudijska Arabija otvori ambasadu u Beogradu, imajući u vidu da Srbija već ima diplomatsko predstavništvo u Rijadu. 

On je takođe ukazao na to da dve države imaju brojne neiskorišćene potencijale za unapređenje saradnje kako na političkom nivou, tako i u oblasti ekonomije. 

Prema njegovim rečima, poseta Srbiji predstavnika kraljevske porodice, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda ili prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda bila bi kamen temeljac za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. 

Šef srpske diplomatije je uputio poziv i ministru spoljnih poslova princu Fejsalu bin Ferhanu Al Saudu za posetu Srbiji i dodao da bi bilo veoma korisno i da dva ministarstva spoljnih poslova uspostave praksu redovnih političkih konsultacija na godišnjem nivou. 

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ministar Al Saud boravio u oktobru prošle godine u Beogradu, gde je učestvovao na komemorativnom skupu povodom 60 godina od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja. 

Značajna pažnja na sastanku posvećena je mogućnostima intenziviranje ekonomske saradnje podsticanjem trgovinske razmene i investicija, kao i mogućnosti promene viznog režima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter