Izvor: tanjug
12.12.2022 u 16:21
0

SITUACIJA SE OMAKLA KONTROLI, REČI HARČENKA ZABRINJAVAJU: „Rast tenzija na KiM mogao bi da preraste u krvoproliće“

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji dostigla tačku koja bi mogla da dovede do „krvoprolića“.

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA NA KiM, DOKLE ĆE SE IŽIVLJAVATI? Kurtijevi specijlaci pretukli dečaka (12)!

Tenzije brzo rastu, što je veoma opasan trend. Rekao bih da je situacija došla do tačke posle koje je moguće krvoproliće ili vruća faza sukoba, rekao je Bocan-Harčenko  za medije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bocan-Harčenko je istakao da se Priština koju podržavaju SAD i EU, otvoreno zalaže za upotrebu sile.

U ovoj fazi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastoji da reši ovu eskalaciju, da pronađe miran izlaz iz ove spirale, a da ne dozvoli da ona evoluira u vruću fazu. Ali ponavljam, izuzetno je teško, jer Priština sasvim otvoreno, bezočno pokušava da grubom silom, preuzme Kosovo, rekao je Bocan-Harčenko.

Kako je ocenio, Priština to radi ne samo uz omogućavanje, već „uz podršku Zapada, na čelu sa SAD i EU“.

Komentarišući dešavanja na Kosovu i Metohiji, ruski ambasador se nadovezao na nedavnu izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o Minskim sporazumima.

Više sam nego siguran da je situacija sa sporazumima, postignutim u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu u vezi sa Kosovom, potpuno ista. Kao što je Vučić sasvim tačno rekao, ni Priština ni Zapad ne sprovode nijedan sporazum. I sve ukazuje i direktno dokazuje da su ti sporazumi postignuti, potpisani samo da bi se pokrile pripreme Prištine i preuzimanje delova Kosova na kojima žive Srbi, ocenio je Bocan-Harčenko.

Merkelova je nedavno izjavila da je Zapad insistirao na Minskom mirovnom sporazumu između Moskve i Kijeva kako bi kupio vreme da se Ukrajina što bolje spremi za rat sa Rusijom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter