Izvor: Kosovo online
09.02.2024 u 12:49
0

BOCAN – HARČENKO IZNEO JASAN STAV: Sednica Saveta bezbednosti UN je zračak nade

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas da je održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu zračak nade, i da pitanje Kosova mora da se vrati pod okrilje odlučivanja tog tela svetske organizacije.

 

Bocan-Harčenko je nakon polaganja venca na grob ruskog diplomate Nikolaja Hartviga na Novom Groblju u Beogradu, povodom Dana diplomata Rusije, rekao da nema sumnje da sinoćnja sednica Saveta bezbednosti predstavlja napredak, ali nije zaokret u rešavanju krize na Kosovu.

„Sada se sve kreće u jednom dobrom pravcu, o čemu smo i pričali dugi niz godina. Kosovo mora, kao pitanje, da se vrati u okrilje SB UN s obzirom da dijalog Beograda i Prištine pokazuje da od toga nema ništa a što je još ozbiljniji problem, nema promena na terenu, ili još bolje rečeno ima pogoršanja. Savet bezbednosti mora da bude više uključen na osnovu Rezolucije 1244 jer samo taj osnov postoji u međunarodnoj zajednici kao okvir za rešavanje krize“, rekao je ruski ambasador.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter