Izvor:
10.09.2016 u 18:59
0

SKANDAL: Delegacija Odbora za Jasenovac zaustavljena na granici sa Hrvatskom

Hrvatska policija 35 minuta je zadržala na granici delegaciju skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, koja je krenula na liturgiju u Jasenovac, izjavio je danas zamenik predsednika tog odbora Miodrag Linta.

Kako je Linta rekao Tanjgu, dolazak delegacije je bio uredno najavljen o d strane Skupštine Srbije i naše ambasade u Zagrebu, ali ih je policija zadržala na granici, uz obrazloženje da im je potrebna pratnja.

"Po hrvatskom zakonu pratnja nam ne treba. Iz ambasade smo dobili informaciju da nije tačno obrazloženje da smo navodno trebalo biti na granici u 8.30 sati, već da je najava bila da dolazimo u 6.30", tvrdi Linta.

Kako dodaje, čekali su 35 minuta, nakon čega je stigla pratnja iz Vinkovaca da ih otprati na događaj u Jasenovac.

To je, smatra Linta, nekorektno ponsašanjae hrvatakse policije, navodeći da je u pitanju politički pritisak na njega zbog njegovog javnog delovanja i istupa vezano za političke prilike u Hrvatskoj.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter