Izvor: rts
06.09.2023 u 12:10
1

SKUPŠTINA SRBIJE: Slobodan Cvetković izabran za ministra privrede, opozicija ponovo vrši opstrukciju parlamenta i duva u pištaljke i trube

Poslanici Skupštine Srbije danas izbarali Slobodana Cvetkovića za novog ministra privrede i nastaviti raspravu o amandmanima na 25 tačaka dnevnog reda, posle jučerašnjeg burnog početka vanrednog zasedanja.

Slobodan Cvetković izabran za novog ministra privrede Skupština Srbije nastavila je danas rad, i nakon jučerašnjih opstrukcija organizovanih od dela opozcije zasedanje je nastavjeno i danas. I danas deo opozicije koji sebe aziva Evropksom opstruira rad skuštine, duva u pištaljke nosi transparente i ometa rad.
-Pošto smo obavili glasanje, zaključujem glasanje. Pre nego što saopštim rezultate, pošto vam nije dovoljno divljanje od juče i sprečite povećanje novca za penzionere i da dobiju majke za decu. Danas ste došli da ponovo svoju sramotu, jad i bedu predstavite. Ćuta se popeo na klupu i duva u trubu. Je l tako Jovanoviću stojite na kafanskom stolu, bude li vas sramotu? I vas i Tatjanu Manojlović koja je napadala juče poslanika Ferhatovića i Radomira Lazovića koji gura pripadnike obezbeđenja. Treba ljudi da vide da ste polomili deo inventara, svaka vam čast, nek vas vidi Srbija“, rekao je predsedavajući Orlić i dodao.
Glasalo je 148 poslanika za novog ministra privrede, što predstavlja većinu glasova, čime je on postao novi ministar privrede“, rekao je Orlić.
Nakon toga, Cvetković je položio zakletvu čime je zvanično postao novi ministar.

Peto vanredno zasedanje Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu i rebalans budžeta, juče je bilo u senci blokade parlamenta dela opozicionih poslanika.

NACIONALNA GARDA OHAJA PONOVO U SRBIJI: Primiće ih predsednik Vučić

Početak rasprave obeležio je zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih parlamenatrnih i beogradskih izbora. Premijerka Ana Brnabić poručila je opoziciji da neće uspeti da blokiraju rad parlamenta.

Načelna rasprava o predlogu rebalansa budžeta i više od 20 zakonskih predloga završena je za samo dva sata.

Deo opozicije pokušao je da blokira rad parlamenta zvižducima i zahtevima da se do kraja godine održe parlamentarni i beogradski izbori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SKUPŠTINA SRBIJE: Slobodan Cvetković izabran za ministra privrede, opozicija ponovo vrši opstrukciju parlamenta i duva u pištaljke i trube”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter