Izvor:
19.06.2019 u 09:46
0

SKUPŠTINA SRBIJE POČELA RASPRAVU O IZVEŠTAJU O RADU FISKALNOG SAVETA SRBIJE…(FOTO)

Skupština Srbije počela je danas raspravu o izveštaju o radu Fiskalnog saveta Srbije (FSS) za 2018. godinu, a poslanicima ga predstavlja predsednik te institucije Pavle Petrović.

Petrović je na početku podsetio da je Fiskalni savet Srbije negativno ocenio odredbe Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koji je usvojen prošle godine, a koji vladi daje dsikreciono pravo da odlučuje o penzijama.

Kako je rekao, takve odredbe ne poznaje dobra evropska praksa i zbog toga je Savet predložio alternativne formule i indeksaciju penzija, ali nije naišao na razumevanje, pa je čak bio optuživan da se bavi politikom.

Navodeći da će Vlada Srbije, kako je najavljevo, izaći sa predlogom da se uvede “švajcarska formula” u obračunu penzija, Petrović je pozvao poslanike da usvoje takav predlog.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter