Izvor: KOSOVO ONLINE
14.11.2023 u 21:00
0

ŠOLC O KiM: Vredno radimo na rešavanju teške situacije

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas da je za evropsku integraciju Zapadnog Balkana neophodno da se reše nerešeni sukobi zemalja regiona.

Šolc je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, govoreći o integraciji država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, rekao da je Nemačka uvek na strani procesa proširenja.

Ali da bi se to desilo prvo moraju da se reše nerešeni sukobi između zemalja regiona, kao što je onaj između Kosova i Srbije, ali i između Severne Makedonije i Bugarske. Nadam se da će biti napretka u sporu između Severne Makedonije i Bugarske. Vredno radimo na rešavanju zaista teške situacije između Kosova i Srbije – istakao je on.

SRPSKA LISTA: Prava našeg naroda i SPC ne poštuju ni predstavnici vodećih zemalja EU

Nemački kancelar je naglasio da je njegova zemlja protiv bilateralnosti procesa proširenja EU.

U svim sporovima između zemalja regiona, Berlin je na strani procesa članstva u EU, jer želi da kandidati za članstvo dođu do njega što je pre moguće. U prošlosti sam bio veoma angažovan sa raznim zemljama kako bi osigurali da ne postoje bilateralna pitanja koja bi ometala napredak ovog procesa i radimo na tome da to bude moguće i u budućnosti – objasnio je on dodajući da je posle obećanja u Solunu, pre dve decenije, neophodno da se sada napreduje u realizaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter