Izvor: KOSOVO-ONLINE
18.09.2023 u 15:53
0

„SRBI SU RAZUMELI KURTIJEVE PRETNJE“: Srpska lista poziva EULEKS i KFOR da spreče novi sukob na evropskom tlu

Srpska lista je u današnjem saopštenju poručila da laži premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne mogu prikriti njegovu politiku koja je antisrpska.

Ovo nije priča, već činjenica koju dokazuju aktivnosti njegovog režima, parapolicijskih jedinica i lažnih gradonačelnika koje se sprovode protiv Srba na Kosovu i Metohiji, a posebno na severu u poslednjih nekoliko meseci – poručili su iz Srpske liste.

Naglašavaju da se Srbi na KiM pod velikim pritiskom i da je odluka Srpske liste i svih građana da napuste prištinske institucije na severu KiM doneta apsolutno samostalno.

PETKOVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: „Kurti je srpskom narodu toliko zagorčao život da ne žele ni da ga vide, a kamoli da s njim piju kafu“

Srbi su napustili institucije i nisu želeli da učestvuju na lažnim izborima jer nisu mogli da trpe da neko upucava nedužne građane, da parapolicijske specijalne jedinice prebijaju i maltretiraju srpski narod, otimaju srpsku zemlju i prave ilegalne baze militarizujući sever Kosova i Metohije, zato što je uz brutalnu silu hapsio nedužne Srbe, a neke i dan danas drži u pritvoru bez ijednog dokaza o krivici, zato što su Srbima ukunili pravo glasa i zabranile održavanje srpskih izbora i referenduma, zato što su onemogućile lečenja i vakcinaciju srpskog naroda, oduzimali lekove i sanitetski materijal te pretili hapšenjem lekarima i zdravstvenim radnicima, zato što su svojom retorikom podsticali etnički motivisane napade na Srbe, njihovu imovinu i Srpsku pravoslavnu crkvu, zato što se nijedan napad na Srbe nije rešio, a napadači dobili zasluženu kaznu, zato što se ne poštuje odluka o vraćanju zemlje manastiru Visoki Dečani, zato što se do danas ne poštuju potpisani sporazumi iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali i poštovanja sporazuma o pravosuđu, policiji, katastru, diplomama… – navedeno je u saooštenju.

Međunarodna zajednica postaje svesna obima neistina koje Kurti svakodnevno iznosi.

– Govori o demokratiji i vladavini prava a sprovodi autokratiju i gazi sve pravne akte. Pa i danas umesto da deeskalira situaciju, on nastavlja preko svojih poslušnika da podiže tenzije i ugrožava krhki mir kako bi prikrio fijasko svoje politike među svojim glasačima, a preko leđa srpskog naroda. Poručujemo Kurtiju da je srpski narod razumeo njegove pretnje upućene iz Brisela, i da smo svesni da je samo pokazao svoje pravo lice, ali zato pozivamo Kfor i Euleks da budu na oprezu i preduzmu preventivne mere kako se ove pretnje ne bi obistinile i ne bi dozvolilo da Kurti stvori još jedan sukob na tlu Evrope – zaključuju iz Srpske liste.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter