Izvor: Alo
22.11.2023 u 13:01
11

SRBIJA JE MALA RUSIJA, NAORUŽAJMO ŠIPTARE I SMIRIMO JE: POZNATA MRZITELJKA SRBA ponovo PRETI!

Poznata mrziteljka Srba ne miruje, te je ponovo u kampanji protiv Srbije!

Zabrinjavajući sukob između Prištine i Beograda delom je posledica toga što se Zapad usredsredio na to da ne provocira Beograd posle ruske invazije na Ukrajinu, poručila je britanska poslanica Ališa Kerns u intervjuu za „Fajnenšel tajms“.

Prema njenim rečima, sa Srbijom se ponavlja „greška koju je Zapad napravio sa Rusijom“.

Predsednica skupštinskog odbora za spoljne poslove Velike Britanije poručila je da Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija treba da uklone mere protiv tzv. Kosova i da odustanu od „mekog pristupa prema Srbiji“.

– Zapad na Balkanu pokazuje neuspeh u izgradnji stabilnosti, a mi takođe pokazujemo da nismo izvukli pouke iz napora da obuzdamo Rusiju. Imali smo prioritet kako da ne uznemiravamo i ne iritiramo Rusiju, na štetu onih oko nje. Ovde se dešava potpuno ista stvar – rekla je ona.

Kernsova je, ranije ove godine, izjavila da se u srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji unosi oružje i da se tamo čuva.

– Nema znakova da su organizovane kriminalne grupe na Kosovu prestale da deluju. Od Srbije nema ni trag dokaza da je smanjila svoje snage na Kosovu. Međunarodni sistem je saučesnik u tvrdnji da oko Kosova nema organizovanih kriminalnih grupa – rekla je ona.

Kernsova je upozorila da bi Zapad trebao više da koristi dokaze koje ima i da deluje protiv mreže šverca oružja.

– Međunarodna zajednica je imala dokaze – i moguće je da se neki negiraju. Problem je pacifikacija Beograda – dodala je ona.

Britanska poslanica je tražila od Zapada da izvrši pritisak na Beograd.

– Ne možemo da prihvatimo premisu da Srbija nikada neće priznati Kosovo. Kosovo ne može da odustane od svojih težnji za punom zapadnom integracijom – zaključila je Kernsova.

Podsetimo, Kernosa je pre nekoliko dana obećala Albancima oružje tokom sastanka sa Ejupom Maćedoncijem.

Tokom razgovora o saradnji u oblasti odbrane između Ujedinjenog Kraljevstva i tzv. Kosova, Kernsova je obećala da će se „maksimalno angažovati i koristiti svoj uticaj da podrži ministarstvo odbrane i KBS u izgradnji i razvoju odbrambenih sposobnosti“.

BONUS VIDEO:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

11 thoughts on “SRBIJA JE MALA RUSIJA, NAORUŽAJMO ŠIPTARE I SMIRIMO JE: POZNATA MRZITELJKA SRBA ponovo PRETI!”

  1. Pravi galama da se na setimo šta su naši dobri britanski saveznici sve pobili i popalili, zavadili sakrili od javnosti ,ničim izazvani.Možda smo lepši od njih,imamo bolju istoriju,genetiku,pametne ljude koji su se posvetili svetskom dobru,,za razliku od???.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter