Izvor: Happy BSC
09.05.2022 u 22:21
0

„Srbija u Evropsku uniju neće ući nikada“,“lomljenje kičme Srbima je za Zapad dvostruka korist“, u emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY o buđenju srpskog sna sa našim fenomenalnim gostima!

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo sa našim gostima na temu: „Buđenje srpskog sna“.

O ovoj ali i mnogo drugih tema, sa novinarom Milomirom Marićem razgovarali su Goran ŠarićFilip Rodićprof. dr Srđa TrifkovićFeđa Dimović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof. dr Srđa Trifković rekao je da smatra da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju, ali da je to dobro po našu zemlju.

„Ne prvi put već 20. ću ovde ponoviti, Srbija u Evropsku uniju neće ući nikada kao prvo, a kao drugo to je jako dobro. Evropska unija je od jednog racionalnog i trezveno zasnovanog mehanizma za lakši promet roba, usluga i ljudi, prerasla u jedan grozomorni neototalitarni aparat za ideološku indoktrinaciju i za nametanjenekih postmodernih koncepata životnog stila, koji blage veze nemaju sa autentičnim evropejstvom. Osim toga, sada vidimo u ovim zbivanjima u protekla dva i po meseca, da je nad tom i takvom Evropom stepen Američke dominacije daleko krući, daleko ozbiljniji, daleko nepopustljiviji, nego što je bio u bilo koje doba hladnog rata. Drugim rečima, čak i od Berlinske krize 1948. i korejskog rata 1950. na ovamo nismo videli takav stepen apsolutnog ideološkog i geostrateškog lajšaltunga , kao što to vidimo danas. Danas je nezamislivo da šef Francuske države istupi iz vojne strukture NATO pakta, kao što je uradio Šarl de Gol 1966. godine. U poređenju sa njim ovi pigmeji, patetični likovi poput Analene Berbok koji su zaista karikaturalni, vode svoje nacije putem propadanja, prvo demografskog i kulturnog, što se odražava u tome da nemaju kontrolu nad imigracionim prilivom, da u Francuskoj imamo 760 zona posebne osetljivosti što znači šerijatske zoneu kojima su islamski imigranti indoktrinirani šerijatom, imaju kompletnu kontrolu, a da je šef Francuske države izjavio u prethodnoj predsedničkoj kampanji da ne postoji Francuska kultura već da postoje kulture na tlu francuske. To je jedan sunovrat. Preduslov očuvanja nacionalne samosvesti i kontinuiteta i zdrave porodice i hrišćanske svesti, kulture i vere jeste ostati van domašaja tog i takvog Brisela kakav je danas, jer je to ustvari anti-evropa.“, rekao je Trifković.

Na pitanje kako ukrajinska kriza utiče na situaciju u regionu on je izjavio sledeće:

„Evidentno je da sada lobisti u Vašingtonu, Janoš Bugajski koji je na čelu instituta koji se ponaša kao plaćeni lobista za bilo koju anti-srpsku priču i Danijel Server smatraju da je lomljenje kičme Srbima, posebno onim preko Drine u Republici Srpskoj dvostruka korist, da se napokon završi taj „nesvršeni posao na Balkanu“ kako oni kažu i da se izvede pokazna vežba ruske nemoći i ruske slabosti. Drugim rečima ovo je prilika da se jednom za svagda završi ta postdejtonska priča i pritisci će sada biti žešći nego ikada. Atmosfera u Banjaluci je prilično neizvesna jer se definitivno oseća trijumfalizam u muslimanskom Sarajevu jer oni misle da je sada došlo njihovih pet minuta. Oni misle da mogu da podignu optužnicu protiv Milorada Dodika kako bi mu se onemogućilo da učestvuje na izborima, a ta optužnica posle može biti i ukinuta. Govor mržnje koji svakodnevno vidiimo u bošnjačkim medijima, oni smatraju da sa odlivom Hrvata, jer je Hrvatska nakon ulaska u EU dala mnogim Hrvatima svoje pasoše čime je došlo do masivnog egzodusa, i reviziom Dejtona kojim bi Republika Srpska bila pretvorena u jednu praznu ljušturu, da će oni biti svoji na svome. Moram naglasiti da sa zapadne strane niko tome ne stoji na putu, ali da je i u Beogradu napravljena velika greška što je visoki predstavnik, izabran suštom suprotnosti sa vladavinom prava za koju se ona zalaže primljen u svojstvu visokog predstavnika“, smatra profesor navodeći da se tako dezavuiše ruska i kineska strana.

Goran Šarić otkrio je zanimljeve podatke o snabdevanju Srbije naftom navodeći da je naša zemlja bila pod ozbiljnim pritiskom sa Zapada, a posebno prilikom glasanja u UN.

„Koliko je metaka Vojska Republike Srpske ispalila za vreme „Bljeska“ i „Oluje“, niti jedan. To je bio savez Karadžića i Tuđmana koji je bio na snazi tokom čitavog rata. Ja sam još kao klinac pričao sa jednim čovekom, to je meni bilo otkrovljenje, meni je jedan čovek rekao „mi smo tokom čitavog rata izvozili naftu u Republiku Srpsku. Čak i kad su Srbi ratovali sa Hrvatima njihove tenkove je pokretala hrvatska nafta. Ljudi možda u Srbiji to ne znaju, ali Srbiji je pretilo da da od 15. maja nestane nafte, jer jedna trećina nafte dolazi sa Krka. Da Srbija nije glasala kako je glasala u UN, za izbacivanje Rusije, onda ovde ne bi bilo nafte. To govorim samo da vidite u koliko delikatnoj situaciji je Srbija. Ja sam možda drugi-treći dan od izbijanja sukoba u Ukrajini rekao da će Srbija morati tiho usklađivati politiku sa Briselom, ali srpsko rukovodstvo će pokazati svoju snagu tako što će odolevati koliko god bude moglo. To vam je kao pad Berlinskog zida, kada je prva cigla bila srušena trebalo je shvatiti da je sa komunizmom gotovo“, rekao je Šarić.

On je naglasio da što se tiče situacije u regionu Hrvati ne žele sukob sa Srbima, ali da u Zagrebu postoje dve struje.

„Što se tiče odnosa Srba i Hrvata u BIH meni se dosta često javljaju Hrvati iz Bosne i niko od njih ne želi bilo kakav sukob sa Srbima, međutim Zagreb je podeljen. U Zagrebu imate pro-briselsku struju koja je oličena u Plenkoviću i Zorana Milanoviću koji je jedna koliko-toliko suverenistička struja. Milanović je rekao da su mu po pitanju situacije u BIH Srbi saveznici i da ko god ne shvata da je Milorad Dodik partner Hrvatskoj da radi protiv interesa Hrvatske, to su izjave sa jako visokog nivoa. Milanović nije dao ni jednu osuđujuću izjavu ruske strane ali je dao nekoliko osuđujućih izjava ukrajinske strane. Konkretno je rekao da nema ulaska u NATO Švedske i Finske dok ne promene izborni zakon u BIH“, podsetio je Šarić.

Filip Rodić je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin Ranije uživao veliko poverenje Amerike.

„Putina su na početku vladavine smatrali liberalnim političarem. Setite se koliko je uživao sa Džordžom Bušem na golf terenima. Treba imati na umu da je neokonzervativna vlada Džordža Buša bila žestoko anti-ruska. Mala je razlika između anti-ruskog odnosa u američkoj diplomatiji. Razlika demokratskie i republikanskie administracije u SAD, je u pristupu ideji izvođenja međunarodnih intervencija i obavljanju uloge međunarodnog policajca. Demokrate i liberali se zalažu za obezbeđivanje nekakvog kakvog-takvog međunarodnog pokrića, međunarodnih organizacija, Ujedinjenih nacija i slično dok Republikanci više gledaju na jednostrane akcije u okviru kojih će okupiti nekakve koalicije, što smo najbolje videli na primeru invazija na Irak ili Avganistan. Što se Putina tiče njegov zaokret počinje od onog govora na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 2007. godine, iz kojih je razloga to urađeno ne mogu da govorim o tome. Da li je je Putin doživeo prosvetljenje ili je shvatio da dobija na snazi i da mu postaje moguće da sprovodi reforme. Tada je Rusija počela da korača ka ulozi „velike sile“. Mislim da je tu ulogu dobila sa intervencijom u Siriji 2015.“, rekao je Rodić.

On se osvrnuo i na aktuelni sukob Rusije i Ukrajine rekavši tom prilikom da veruje da je ruska intervencija preventivni udar kako bi se sprečila neka nova „Oluja“.

RUSKO SLOVO „Z“ SE PROŠETALO BEOGRADOM! „Živeo Putin!“, „Živela Rusija!“ ori se Srbijom, svi se pitaju šta se dešava? (FOTO)

„Ja sam sklon da verujem da ne ide sve baš idealno po planu što se tiče vojne intervencije u Ukrajini, ali retko šta ide idealno po planu. Mislim da su Putin i Rusija bili primorani da intervenišu. Ja mislim da je vrlo verovatno da su ukrajinci pripremali napad na ruse, odnosno ne postoji osnovana sumnja u ono što je Putin tvrdio. Mislim da je to nešto poput preventivnog udara za sprečavanje neke nove „Oluje“. Mi kada govorimo o Rusiji i Ukrajini uporedio bih tu situaciju sa situacijom u Hrvatskoj devedesetih. Što se samog Putina tiče, ja trenutno dva državnika na političkoj sceni vidim koji su zaista nepredvidivi. Jedan je Putin, a drugi je Erdogan i oni svojim potezima potpuno šokiraju svet ali često donose veliku korist državama koje oni vode“, smatra Rodić.

Feđa Dimović član benda „Beogradski sindikat istakao je da zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer je održala jedinstvo onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci unutar iste vere.

„Ja mislim, a gledam pre svega iz ugla pravoslavnog hrišćanina, i ono što je rečeno u pesmi i spotu u liniji sa izjavama koje su dolazile od predstavnika naše crkve, pre svih patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija i drugih arhijereja. Mi svi se liturgijski molimo za mir u svetu i sajedinjenje sa svima. U situaciju kada imate sukob dva pravoslavna naroda jako je teško zauzimati stranu, pogotovo na način kako se to sada dešava u svetskoj javnosti. Bizmark je još pričao da je suština slabljenja Rusije oteti ukrajinu i okrenuti taj narod, koji je zapravo isti narod da bude anti-ruski raspoložen. Mi smo imali sličnu situaciju u Crnoj Gori na primer, gde je isti narod, ista crkva. Ukrajinska crkva je izborila autokefalnost, kod nas je to, pre svega litijama i sprečeno i smatram da je mitropolit Amfilohije jedan od glavnih razlog zbog čega se održalo to jedinstvo Srba i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci u okviru Srpske pravoslavne crkve“, rekao je Dimović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter