Izvor: happbsc
01.02.2024 u 18:14
1

SRBIJI CILJ OČUVANJE INTEGRITETA I ČLANSTVO U EU: Ministar Vučević razgovarao sapredsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije, generalom Robertom Brigerom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije, generalom Robertom Brigerom koji je naglasio da se Srbija pokazala pouzdanim partnerom Evropske unije.

Vučević je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane podsetio da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u EU, i istovremeno ukazao na značaj doprinosa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Vučević je podsetio da je Srbija od 2012. godine aktivni kontributor misijama i operacijama pod okriljem EU a trenutno učestvuje u dve vojne misije i jednoj operaciji EU. Srbija, prema rečima Vučevića, planira da kvantitativno poveća učešće Vojske Srbije kroz angažovanje i u misiji za obuku EU u Mozambiku – EUTM Mozambique.

General Briger informisao je ministra Vučevića o aktuelnoj situaciji u misijama i operacijama EU, u kontekstu izmenjene geopolitičke situacije. Briger je, kako je navedeno u saopštenju, rekao da smatra da se angažovanjem u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU dele zajedničke vrednosti, kao i da se Republika Srbija pokazala pouzdanim partnerom Evropske unije. Obostrano je zaključeno da je poželjno da se zadrži kontinuitet održavanja ovakvih susreta koji doprinose međusobnom razumevanju i daljem unapređenju saradnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBIJI CILJ OČUVANJE INTEGRITETA I ČLANSTVO U EU: Ministar Vučević razgovarao sapredsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije, generalom Robertom Brigerom”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter