Izvor:
27.02.2018 u 18:50
0

SRDAČAN PRIJEM U BERLINU: Vučić dočekan na aerodromu uz visoke vojne počasti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas oko podne u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ga je srdačno dočekala ispred sedišta kancelarske službe.

Posle sastanka, Vučić i Merkel će se, kako se očekuje, obratiti novinarima ranije popodne.

Ovo je 11. sastanak Aleksandra Vučića s nemačkom kancelarkom.

Srpski predsednik je poziv kancelarke za današnji sastanak dobio u trenutku kada je pitanje sporazuma Beograda i Prištine u vrhu agende gotovo svih evropskih zvaničnika i centara političke moći.

Merkelova je u međuvremenu od svoje stranke dobila jasnu podršku za koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom partijom Nemačke (SPD).

Istovremeno, Merkelova je, prema oceni eksperata za spoljnu politiku, prava adresa za konsultacije o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Nemačka, naime, i dalje vodi ključne procese u EU, a i do sada je njena reč bila presudna i po pitanju napretka Srbije u pregovorima o priključenju, tačnije o tome šta sve Srbija treba da uradi da stigne do vrata EU.

Ne treba sumnjati da će Merkel preneti predsedniku Vučiću stav i po pitanju Kosova i Metohije, odnosno sporazuma Beograda i Prištine.

Prema najavama kancelarkinog kabineta, glavne teme sastanka biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko politicke teme.

Tanjug
Foto: Ariva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter