Izvor:
20.08.2019 u 09:20
0

SRĐA TRIFKOVIĆ ZA HEPI PORTAL O SASTANKU VUČIĆA I POMPEA: Do zaokreta u odnosu prema Prištini doći će ukoliko Pompeo bude spreman na OVO! (VIDEO)

Gost Hepi portala je bio srpski publicista, Srđa Trifković, koji je naglasi da posle sastanka Vučića i Pompea neće biti velikih promena, ali i da će Vašington izvršiti pritisak na Prištinu ukoliko Pompeo bude spreman da napravi neku kreativnu promenu.

Predsednik Srbije danas će se sastati sa državnim sekretarom Amerike Majkom Pompeom, za Hepi portal tim povodom Srđa Trifković je rekao da:

Velikih promena u stavu SAD neće biti, a ono ključno pitanje, da li će Amerika izvšiti pritisak na Prištinu zavisi da li će Pompeo da prihvati stavove iz Stejt departmeta ili će biti spreman na neku kreativnu promenu. Moraju da se nađu formule da sve strane podjednako budu nezadovoljne krajnim ishodom. Ne verujuem da će posle ovog sastanka dođe do zaokreta, ali bio bi uspeh za Srbiju ukoliko bi iz njega proizišla dugoročna inicijativa da se SAD-u prezentuju drukčiji stavovi od onih koji su do sada preovlađivali na američkoj sceni. – objašnjava Trifković.

Federika Mogerini je na poslednji sastanak Saveta ministara spoljnih poslova Unije i zemlja kandidata za članstvo, u Helsinkiju, pozvala i Prištinu. Da li Srbija treba da prisustvuje tom sastanku?

Ni za živu glavu, to bi bilo vrhunsko poniženje i to bi bio samo još jedan oblik šamaranja Srbije. Ništa dobro od toga ne može doći, u Helsinki ni po koju cenu.– bio je izričit Trifković.

Može li se očekivati da posle sastanka Putina i Makrona dođe do četvorostrukog samita o krizi u Ukrajini?

Ovo je bio veoma dobar signal Rusiji koja je izbačena iz grupe G8 posle pripajanja Krima, naime sada neposredno predstoji sastanak G7 i ovim je Makron hteo da pošalje signal svojim tranatlanskim partnerima da Francuska teži poboljšanju odnosa sa Rusijom. Problem sa Minskim sporazumom je njegovo radikalno drukčije tumačenje od raznih strana. Pitanje Krima je potisnuto na stranu, ali uvek može biti izvučeno kao "kec iz rukava". – zaključio je Trifković.

Opširnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter