Izvor: Tanjug
14.09.2023 u 16:06
0

SRPSKA LISTA: Odluka odbornika u Leposaviću i Zubinom Potoku ništavna, Srbi traže ZSO

Srpska lista (SL) poručila je danas da odluka nelegalnih odbornika u opštinama Leposavić i Zubin Potok o članstvu u tzv Asocijaciji kosovskih opština surpotna zahtevima srpskog naroda, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država i podsetila da su Srbi, koji čine većinu u opštinama na severu KiM zainteresovani samo za Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Šta je ovo? NESTAŠICA PARIZERA U 200 OBJEKATA U SRBIJI! OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ!

U saopštenju se ističe da se tom odlukom „nelegalnih i nelegitimnih Kurtijevih odbornika“ nastavlja eskalacija situacije na terenu sa ciljem produbljivanja krize i izazivanja tenzija na KiM, „nasuprot zahtevima srpskog naroda, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država“.

Dodaje se da ova odluka nije doneta u interesu građana Leposavića i Zubinog i da je oni smatraju ništavnom, kao i u slučaju takvu odluku doneli i nelegalni i nelegitimni odbornici u opštini Severna Mitrovica i smatra se ništavnom od strane svih građana.

„Srbi i ostali građani u srpskim opštinama, su isključivo zainteresovani za formiranje i članstvo u Zajednici srpskih opština, koja treba da bude krovna organizacija za zaštitu kolektivnih i pojedinačnih prava Srba i drugih zajednica, a ne za Kurtijeve igrokaze i igre koje imaju za cilj nastavak eskalacije, progon Srba i konflikte“, kaže se u saopštenju.

Skupštine opština Leposavić i Zubin Potok izglasale su ranije danas odluku da podnesu zahtev za prijem u tzv Asocijaciju kosovskih opština, a prethodno je o učinila Skupština opštine Severna Mitrovica, koja je i primljena u članstvo. Većinu odbornika u skupštinama opštinama na severu KiM više ne čine predstavnici većinskog srpskog stanovništva već Albanci, dok su gradonačelnici takođe Albanci, izabrani sa stotinak glasova 26. aprila ove godine, na izborima koje su Srbi bojkotovali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter