Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 18:34
0

Srpska lista pozvala je međunarodne predstavnike, a pre svega Evropsku uniju, da najhitnije spreče Aljbina Kurtija da krši sporazum o registarskim oznakama!

Kako je saopštila Srpska lista, danas je na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, protivno sporazumu iz novembra prošle godine Kurtijeva policija maltretirala naše građane i pretila zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pretila zabranom upotrebe motornih vozila sa KM registarskim tablicama, i direktno oduzela pravo na slobodu kretanja našim građanima

Srpska lista pozvala je danas međunarodne predstavnike, a pre svega Evropsku uniju, da najhitnije spreče premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da „krši sporazum o registarskim oznakama i time onemoguće dalju eskalaciju na terenu“.

„Dok međunarodni predstavnici ćute, diktatorski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa torturom, maltretiranjem Srba i kršenjem potpisanih sporazuma“, saopštila je Srpska lista. Lista navodi da su medjunarodni predstavnici, EU i njihovi predstavnici odgovorni za sprovođenje sporazuma o registarskim oznakama, koji su srpskom narodu garantovali da će se potpisano poštovati.

Petar Petković nakon novih tenzija na Kosovu i Metohiji: „Više je nego očigledno da je jedini izazivač kriza i svih nevolja na KiM Aljbin Kurti!“

Kako je saopštila Srpska lista, danas je na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, protivno sporazumu iz novembra prošle godine Kurtijeva policija maltretirala naše građane i pretila zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pretila zabranom upotrebe motornih vozila sa KM registarskim tablicama, i direktno oduzela pravo na slobodu kretanja našim građanima.

„Mir je potreban svima na ovim prostorima osim Aljbinu Kurtiju koji je u svega par nedelja povukao sijaset poteza koje su dodatno uneli nemir među naše građane, počev od otimanja srpske imovine, prekopavanja lokalnih puteva, preko nastavka gradnje improvizovane baze specijalnih jedinica na Bistričkom mostu…“, podseća Srpska lista. Navodi se da EU kao garant sporazuma mora najhitnije da osudi kršenje sporazuma i stavi do znanja Kurtiju da mora poštovati potpisani sporazum.

„Srpski narod neće mirno gledati gaženje osnovnih ljudskih prava i kršenje sporazuma kojima se ta prava našeg naroda garantuju“, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter