Izvor: tanjug
04.02.2024 u 07:52
4

ŠTA ĆE SAD URADAITI OVIM POVODOM: Hovenijer poručuje Amerika je duboko zabrinuta zbog akcija vlasti u Prištini

Vlada SAD je duboko zabrinuta zbog nedavnih akcija prištinskih vlasti koje imaju direktne negativne posledice na srpsku zajednicu i pripadnike drugih manjinskih zajednica na Kosovu i Metohiji, izjavio je ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer.
On je osudio akciju tzv. kosovske policije u kojoj je zaplenjeno vozilo Pošte Srbije i novac namenjen socijalnim davanjima koji je obezbedila Srbija.

BRNABIĆ O PRESUDI ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Nemamo uticaj na sudstvo,

„Očekujemo da vlasti Kosova osiguraju da će pojedinci kojima su ova sredstva namenjena dobiti taj novac bez odlaganja“, naveo je Hovenijer u saopštenju objavljenom na platformi X i dodao da institucije u Prištini imaju odgovornost da promovišu vrednosti koje se tiču pune primene multietničkih demokratskih načela u interesu svih građana.

Hovenijer je poručio da pitanja u vezi sa „strukturama na Kosovu koje podržava Srbija“ treba da budu rešavana u okviru dijaloga koji vodi EU.

„Takođe ponavljamo zahtev da Priština odloži primenu odluke Centralne banke o gotovinskom platnom prometu dok se ne uspostave procedure u skladu sa evropskim standardima i dok stanovništvo ne bude u dovoljnoj meri obavešteno kako će se transfer njihovih sredstava odvijati“, istakao je Hovenijer.

Američki ambasador je ocenio da ove akcije privremenih prištinskih institucija nepotrebno podižu međunacionalne tenzije i kao posledicu ograničavaju opcije SAD da budu efikasan zagovornik Prištine na međunarodnoj areni.

Hovenijer je naveo da se to odnosi i na operacije koje je u proteklih nekoliko nedelja preduzela kosovska policija po nalogu prištinskog ministarstva unutrašnjih poslova u kancelarijama administrativnih institucija kojima upravlja Srbija u Dragašu, Peći, Istoku i Klini, kao i u nevladinoj organizaciji „Centar za mir i toleranciju“ u Prištini.
(

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “ŠTA ĆE SAD URADAITI OVIM POVODOM: Hovenijer poručuje Amerika je duboko zabrinuta zbog akcija vlasti u Prištini”

  1. Da smo mi ovakve gluposti napravili u Preševo koji dolini razvoj sad bi bili bombardovali do besvesti,?Hovenijer ,cinično posmatra svoje čedo,kalimera,umesto da sravne prištinu, namerno malo slovo ,kod nas je prišt, čir,i reše problem kako oni znaju,smeje se i čeka dalje instrukcije igrača monopola.Šiptari su i ovako natrovani uranijumom da će ih američko eu ljubav tek stizati vekovima.Kad pukne tikva Kosovo će opet biti polje,ali SRPSKO.Sledeći put ćemo ih gledati pravim očima ,ako budemo imali prave ljude na vojnom vrhu.Opkoli i uništi.idemo dalje…….

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter