Izvor: Alo.rs
04.01.2023 u 10:06
0

STIŽU U SRBIJU: Eskobar, Lajčak, Bon i Pletner dolaze u Beograd, evo šta će biti razlog POSETE!

Srbiju posle Božića očekuje pravi desant zapadnih specijalnih izaslanika za region koji u Beograd dolaze s misijom da pojačaju pritisak na našu zemlju i ubrzaju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Mediji navode da se među prvima koji će doći očekuju Gabrijel Eskobar, Miroslav Lajčak, Jens Pletner i Emanuel Bon.

To će biti združena poseta specijalnih izaslanika Vašingtona i Brisela, Eskobara i Lajčaka, sa izaslanicima Pariza i Berlina, Bonom i Pletnerom.

Mediji pišu da se emisarima zapada žuri jer se bliži godišnjica početka rata u Ukrajini, 24. februar, koja je u neformalnim diplomatskim krugovima postavljena kao rok kada bi Beograd i Priština trebalo bar da se dogovore oko skica budućeg sporazuma o normalizaciji odnosa.

Taj dokument zvanični Beograd smatra neprihvatljivim jer u svojoj srži ima priznavanje lažne države, odnosno traži se da Srbija ne blokira prijem Prištine u Ujedinjene nacije, navode mediji.

„SITUACIJA NA SEVERU KIM I DALJE VEOMA KRHKA“ Izjavila je danas portparolka za spoljnu politiku EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je već najavio novi krug pritisaka na Beograd i to od sredine januara

– Očekujem da dođu oni velikaši i velikani iz sveta, da mi održe vakelu kako moramo da postignemo sporazum. To kod mene izaziva mučninu, ali mi je to posao. Dočekaću ih, i onda će to mučenje da se nastavi sa Kurtijem, pri čemu znam da neće pomirenje i ništa normalno. Neki će da budu srećni jer će to biti omča, kako misle, Vučiću. Ali ne, to će biti omča oko vrata Srbiji. Čeka nas teško vreme po pitanju KiM, ali borićemo se, rekao je predsednik Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pored američko-evropske četvorke, nije isključeno da u narednom periodu u Beograd dođe još jedan izaslanik zemalja Kvinte, predstavnik Velike Britanije, koja je i do sada prednjačila u pritiscima na našu zemlju, jer i ona takođe ima izaslanika za Zapadni Balkan Stjuarta Piča.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter