Izvor: Tanjug
03.01.2023 u 16:27
0

„SITUACIJA NA SEVERU KIM I DALJE VEOMA KRHKA“ Izjavila je danas portparolka za spoljnu politiku EU

"Mi pozivamo na uzdržavanje obe strana kako bi situacija ostala mirna"

Evropska komisija smatra da ja situacija na severu Kosova i Metohije i dalje veoma krhka, izjavila je danas Nabila Masrali, portparolka za spoljnu politiku EU i dodala da je EU odigrala aktivnu ulogu u nedavnim događajima u koordinaciji sa SAD i Kforom.

Ona je ponovila da EK pozdravlja deeskalaciju na Kosovu i Metohiji i uklanjanje barikada koje su Srbi na severu postavili zahtevajući puštanje iz pritvora protivpravno uhapšenih sunarodnika.

KFOR SPROVODI OPERACIJU NA SEVERU KOSOVA: Uklanjamo neka vozila na putevima kako bi povratili slobodu kretanja

– Situacija je zaista krhka i mi pozivamo na uzdržavanje obe strana kako bi situacija ostala mirna i izbegavanje svih akcija koje bi imale potencijal da vrate nasilje i eskalaciju – rekla je ona i dodala da će Euleks nastaviti da prati situaciju na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Masrali je kazala da su događaji prethodnih dana pokazali „koliko je važno da se zadrži nepovratni napredak ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije na osnovu evropskog predloga, a to znači da se bez odlaganja primene ranije postignuti dogovori o vraćanju Srba u prištinske institucije i formiranje Zajednice srpskih opština“.

Navela je da će EU nastaviti da razgovora sa, kako je navela, obema stranama, te da će naredni sastanci biti najavljeni kada za to dođe vreme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter