Izvor: Kosovo online
02.12.2023 u 20:24
1

STJUART PIČ NAKON POSETE PRIŠTINI: Nužno povećati napore obe strane u dijalogu ka normalizaciji odnosa

Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič po završetku posete Prištini istakao je da obe strane u dijalogu treba da povećaju napore ka normalizaciji odnosa, a pod tim se podrazumeva i obaveza Prištine da se formira ZSO

U video-snimku koji je objavio na Fejsbuku Pič je saopštio da je tamo imao brojne sastanke, da je razgovarao sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, predstavnicima Kfora i Euleksa, i političkih partija u pokrajini, kao i da je posetio manastir Gračanicu i sastao se sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve

Na svim ovim sastancima istakao je da Britanija nastavlja da podržava nezavisnost i očuvanje bezbednosti takozvanog Kosova.

Pič je o događajima u Banjskoj rekao da je pažljivo saslušao zabrinutosti iznete tokom sastanaka, i saopštio da Velika Britanija očekuje da organizatori tog incidenta budu pozvani na odgovornost. Istu poruku poslao je tokom boravka u Beogradu prošle nedelje.

Pič navodi je saslušao i zabrinutosti i očekivanja Srba sa Kosova i Metohije i poručio da je vreme da se krene napred sa postojećim naporima, kako bi svi građani osetili da imaju budućnost, kako je naveo „u raznolikom i multikulturnom Kosovu“.

„Uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom u kontekstu šire implementacije dogovora koji su postignuti kroz dijalog sa EU, važan je deo ovih napora“, zaključio je Pič.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STJUART PIČ NAKON POSETE PRIŠTINI: Nužno povećati napore obe strane u dijalogu ka normalizaciji odnosa”

  1. Samo da mi neko objasni kako može biti sa nekim normalizacija odnosa, kada nam je druga strana na našoj zemlji proglasila svoju državu? Kako tu može da se priča o normalizaciji odnosa? Jedini odnos o kojem treba da se priča je povratak srpske vojske i policije na teritoriju okupiranog KIM. Dokle god ne bude tako, nema priče o nekoj normalizaciji odnosa jer mi kao država Srbija NIKADA nećemo priznati KIM kao državu i do sada je to valjda postalo jasno i Šiptarima na KIM, i NATO i EU i Americi. Ne mogu na silu da nas nateraju da uradimo nešto što nećemo. Nisu oni juče proglasili nezavisnost pa da nemaju pojma o tome šta Srbija misli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter