Izvor: BSC Happy
19.09.2023 u 22:20
1

SUSRET SA ŠOLCOM, ERDOGANOM I MIŠELOM: Predsednik Vučić sumirao utiske razgovora u Njujorku (FOTO)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se preko svog Instagram naloga i ovom prilikom se osvrnuo na važne sastanke koje je imao tokom boravka u Njujorku gde je prisustvovao godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

– Imali smo juče i danas, na početku #UNGA78, mnogo sastanaka, uključujući i susret sa nemačkim kancelarom Šolcom. Važan razgovor imao sam i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, sa kojim sam razmotrio regionalna pitanja i njegovu skoru posetu Srbiji. Održao sam dug i bitan razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i sastao se sa drugim prisutnim zvaničnicima, rekao je predsednik, pa dodao:

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ NJUJORKA: „Naša politika je fer i odgovorna“

– Očekuje nas još mnogo važnih bilateralnih sastanaka sa svima koji u budućnosti mogu da utiču, kako na politička, tako i na ekonomska pitanja, uključujući i situaciju na KiM.

Svako zasedanje Generalne skupštine UN predstavlja priliku koju morate da iskoristite kako biste za svoju zemlju uradili posao koji bi inače zahtevao više meseci – naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik je u sledećoj objavi prekomenatrisao i neformalni ručak u organizaciji Đuzepa Borelja, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, istakaviši da je iskoristio priliku za  nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana.

Ručku su prisustvovali lideri Zapadnog Balkana, a predsednik Vučić je iskoristio priliku da nastavi borbu za Srbiju.

– Naša zemlja nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU. Kao i svaki napredak i ovaj zajednički evropski put zahteva saradnju, razumevanje i kredibilnu podršku partnera. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj, napisao je predsednik na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SUSRET SA ŠOLCOM, ERDOGANOM I MIŠELOM: Predsednik Vučić sumirao utiske razgovora u Njujorku (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter