Izvor: Happy BSC
28.04.2022 u 10:31
0

TEŽAK SASTANAK SA KAREN DONFRID! AMERIKA SHVATA DA SRBIJA ŽELI MIR! Ana Brnabić Mariću rekla da li je stigla KAZNENA EKSPEDICIJA u Beograd

Predsednica Vlade Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Ana Brnabić u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ kod Milomira Marića govorila je o pritiscima na Srbiju, formiranju nove Vlade, kao i situaciji u Ukrajini.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je sjajna vest za Srbiju da će proizvoditi električne automobile u Kragujevcu.

– Ono što smo mi danas čuli od generalnog direktora „Stelantisa“ je da će do 2030. godine potpuno preći na proizvodnju električnih automobila. Što je potpuno neverovatno, jer smo do sada imali samo „Teslu“. Ovako nešto zaista nema još uvek u svetu i to je važna stvar – rekla je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Brnabićeva dodaje da će se u Kragujevcu proizvoditi električni automobil za srednju klasu i u tom smislu je važno i ono što je rekao predsednik Vučić, a to je da Srbija i u tom smislu ide u korak za svetom. To je nešto što će nas dodatno pozicionirati kod investitora.

– Ono što je važno je to da mi ne prestajemo da se borimo. Ovo je nešto za šta smo se godinama borili. Da smo 2017. godine izgubili Fijat Kragujevac bi bio u veoma teškom stanju. Danas taj grad izgleda totalno drugačije, promenio se bez sumnje. Mi smo dakle, praktično od 2017. godine pregovarali i izborili se oko novog modela koji kreće da se proizvodi 2024. godine. Bukvalno od sutra se sve menja, čitava fabrika mora da se prilagodi za proizvodnju – rekla je ona.

VUČIĆ HITNO ZVAO PREMIJERKU I MINISTRE NA RAZGOVOR! U Predsedništvu Srbije održaće se VEOMA VAŽAN sastanak

Na pitanje  Milomira Marića da li ovo ima veze sa litijumomi Rio Tintom, ona odgovara:

– Verujem da će biti špekučlacija, moram da kažem da nema veze ovo nikakve sa litijumom ili Rio Tintom. Razlika je samo u tome da ćemo mi sve to uvoziti umesto da proizvodimo baterije, ali to je tako. Na budućoj Vladi je dalje da radi i da vidi da li želimo da iskoristimo taj ogromni resurs koji imamo ili ne.

Ona je naglasila da je Srbija odustala od eksploatacije litijuma jer je bio veliki strah, a drugi jer Rio Tinto nije dobro sve to iskomunicirao sa građanima i oni nisu znali šta je zapravo sve to.

Bio je težak sastanak, ali dobar. Potpuno otvoren i iskren, meni je malo lakše pošto ti prvi sastanci idu sa predsednikom Vučićem i tu ide prvi udar, a meni ostanu lakše teme. Nije bilo reči o bilo kojoj kaznenoj ekspediciji niti bilo šta tome slično – rekla je Brnabićeva o sastanku sa američkom delegacijom i Karen Donfrid.

Kada je reč o pritiscima Amerike i njihova bojazan da se bilo kakva kriza ne prelije na Zapadni Balkan, Brnabićeva kaže da je to zajednički interes.

Mi to i radimo. Čuvamo mir i stabilnost. Pravimo kompromis sa svima, mi smo spremni da razgovaramo sa svima. Slažemo se i sa tome da Priština nije bila uopšte iskrena u nameri da vodimo dijalog i da situacija postaje sve lošija i lošija, u tom smislu da se broj napada na Srbe iz godine u godinu povećava. Čak je i manastir Visoki Dečin dospeo u vrh najugroženije baštine, da je Srbima zabranjeno da učestvuju na izboriuma i tu smo saglasni – kaže ona.

Prema njenim rečima situacija u Ukrajini može da se prelije na region i Amerika je svesna da Srbija želi mir.

– Oni vide sve stvari nego što Kurti ili bilo ko drugi kaže i misle da mogu da ih prevare svojom retorikom. Važno je da sve što smo uradili od 2014. godine u smislu uspostavljanja akonomski jače i stabilne države i države koja jeste nekoliko puta proglašena kao svetski lider u privlačenju investicije, uspeli smo da preokrenemo trend odliva mozgova i sada strane studije pokazuju da po prvi put imamo priliv visoko obrazovane radne snage i da sve te stvari mogu biti ugrožene ukoliko postoji bilo kakva nestabilnost. Zato Srbiji je najveći interes da vlada mir i stabilnost, jer smo mi najviše radili na sebi, mi smo se najviše menjali – rekla ja Ana Brnabić i dodala da Srbija ima jasan pravac.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter