Izvor: tanjug
16.06.2022 u 11:10
0

TURSKU VIDIMO KAO SNAŽNOG PARTNERA: Vučić se sastao sa Čavušogluom (FOTO)

Tursku vidimo kao snažnog partnera i veoma smo posvećeni razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i ukazao da dve zemlje imaju zajedničke ekonomske interese kao i da je za Srbiju od izuzetnog značaja saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka.

PREDSEDNIK SE OBRATIO GRAĐANIMA Aleksandar Vučić poručio je da se u Srbiji gradi kao nikada ranije u istoriji! (VIDEO)

Tokom sastanka razgovarano je i o potpisivanju sporazuma, koji će omogućiti građanima Srbije i Turske da posećuju obe zemlje samo sa ličnim kartama, saopštila je pres služba predsednika.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, te iskazao zadovoljstvo razvojem političkih odnosa dve zemlje, koji su na najvišem nivou zahvaljujući intenzivnom dijalogu, poverenju i uzajamnoj podršci.

– Tursku vidimo kao snažnog partnera i veoma smo posvećeni razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa. Imamo zajedničke ekonomske interese i bitno nam je što Turska velikim investcijama pomaže napredak manje razvijenih delova Srbije – rekao je Vučić i istakao da veoma ceni lični doprinos predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana bilateralnoj saradnji i dovođenju turskih investitora našu zemlju.

Vučić je takođe poručio da je infrastrukturno povezivanje ključ za još snažniji razvoj privrede i veća ulaganja, ali i za saradnju u čitavom regionu, te da je autoput Beograd-Sarajevo-Beograd najznačajniji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku pomoć Turske.

– Od izuzetnog značaja za Srbiju je i saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka, koji omogućava snabdevanje regiona prirodnim gasom, a čijom realizacijom se obezbeđuje diversifikacija pravaca i izvora snabdevanja i unapređuje sigurnost snabdevanja naših zemalja, kao i šireg regiona – poručio je predsednik Srbije konstatujući da je naša zemlja zainteresovana i za nastavak saradnje u oblasti energetike, ali i turizma kao sektora sa velikim potencijalom.

Predsednik Vučić poručio je, tokom susreta sa ministrom spoljnih poslova Turske, da je za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti u regionu od ključnog interesa, te da samo intenzivna saradnja svih zemalja Zapadnog Balkana može omogućiti prosperitet i razvoj ne samo Srbije, već i svih zemalja u okruženju.

– Radite odličan posao za svoju zemlju i ceo region – poručio je Čavušoglu.

On je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će, kako je najavio, uskoro posetiti Srbiju i region. Čavušoglu je, takođe, zahvalio na velikoj podršci koju Srbija pruža turskim kompanijamam, kao i na posvećenom radu naše zemlje na stalnom unapređenju uslova za investitore.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter