Izvor:
23.09.2016 u 14:30
0

TVRĐAVA HRVATSKA: PLENKOVIĆEVA vlada će izgraditi ZID OD BODLJIKAVE ŽICE prema BiH i SRBIJI

'Postavićemo žicu na granici s BiH i Srbijom, nećemo biti hot-spot. Okolnosti u odnosu na prošlu godinu dramatično su se promenile.'

Hrvatska u ovom trenutku nema jasan odgovor što će učiniti ukoliko sledećeg meseca propadnu pregovori Europske unije i Turske oko viznog režima za turske državljane i izbjeglice iz Turske krenu li tzv. balkanskom rutom. Konkretne odluke nisu donesene ni na sednici Veća za nacionalnu sigurnost koja je u subotu održana u Splitu.

Kako neslužbeno saznajemo, problem migranata bila je jedna od glavnih tema sednice. Aktualni ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i dalje tvrdi kako Hrvatska na granici prema Srbiji neće podizati žičanu ogradu i da je Hrvatska spremna za novi val migranata. S druge strane u HDZ-u kao izbornom pobedniku i stranci koja sastavlja novu Vladu službeno se ne izjašnjavaju o ovom problemu koji bi mogao uskoro zapljusnuti Hrvatsku.

“Okolnosti u odnosu na prošlu godinu dramatično su se promenile. Hrvatska više neće moći biti tranzitna zemlja za izbjeglice. Ukoliko želimo izbjeći da Hrvatska postane hot spot za izbeglice, moramo zaštititi naše granice i postaviti žicu na granicu prema Srbiji i Bosni i Hercegovini”, tvrdi visoki dužnosnik u hrvatskoj Vladi, a prenose hrvatski mediji “Ne dolazi u obzir da Hrvatska postane hot spot za izbjeglice."

Izvor: Portali
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter