Izvor: Kosovo Online
22.10.2023 u 15:01
0

U KONTAKTU SMO SA SPC I TRAŽIMO POJAŠNJENJE OD PRIŠTINE: OEBS se oglasio nakon proterivanje IGUMANA!!!

Kosovske vlasti su u petak bez ikakvog obrazloženja deportovale igumana manastira Devina voda kod Zvečana, a nakon Euleksa, sada se oglasio i OEBS koji je u odgovoru za Kosovo onlajn naveo da traže od kosovskih vlasti pojašnjenje o razlozima deportacije protosinđela Fotija.

U odgovoru se navodi da je „Misija OEBS dosledno podržavala sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve da dobiju svoje boravišne dozvole u ​​skladu sa kosovskim zakonodavstvom“.

„Misija je takođe pružila podršku igumanu Fotiju. U kontaktu smo sa Srpskom pravoslavnom crkvom u vezi sa ovim slučajem i tražimo pojašnjenje kosovskih vlasti o razlozima za njegovu deportaciju“, navodi se u pisanom odgovoru OEBS za naš portal.

Podsetimo, eparhija raško-prizrenska uložiće žalbu na odluku kosovskih vlasti o deportovanju igumana manastira Devina voda kod Zvečana, jer prema mišljenju pravnoga tima eparhije raško-prizrenske ovde je reč o proizvoljnoj zabrani boravka igumanu Fotiju jer ne postoji nikakva optužnica niti krivična odgovornost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter