Izvor:
30.08.2017 u 20:46
0

Uhapšenom Srbinu na KiM određen pritvor od 30 dana!

Sud u Prizrenu odredio je danas 30 dana pritvora Bogdanu Mitroviću, koji je u ponedeljak uhapšen u Mušutištu kod Suve Reke, kada je bio u obilasku porodične kuće.

Mitrović će biti u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Advokat Dejan Vasić, koji je prisustvovao današnjem saslušanju, rekao je za RTS da je Mitrović optužen po iskazu njegovog komšije Albanaca, prema čijim rečima je Mitrović u selu Sopina, u opštini Suva Reka, 1999. godine navodno učestvovao u dogadajima koji imaju elemente zločina protiv civilnog stanovništa.

Mitrović je na saslušanju odbacio te navode kao netačne.

On je uhapšen u ponedeljak, kada je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okoncanju liturgije i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu.

Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama pred kamerama su izveli Bogdana Mitrovića iz autobusa i stavili mu lisice.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je hapšenje 74. godišnjeg Bogdana Mitrovića bez sumnje politika zastrašivanja, ukazujući da će to uticati na razgovore u četvrtak u Briselu, te da ga interesuje šta će na to da kažu "naši međunarodni prijatelji".

Vučić je u ponedeljak u Leskovcu kazao novinarima da je ovo hapšenje poruka svakom Srbinu da ne pokuša da obiđe svoje ognjište, a kamoli da dođe da na njemu živi.

Predsednik Vučić je juče istakao je da će se država Srbija boriti za naše ljude za koje misli da su nevini, kao što je slučaj sa Bogdanom Mitrovićem.

izvor/vecernjenovosti
foto/arhiva
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter