Izvor: Tanjug
08.11.2023 u 14:48
0

URSULA FON DER LAJEN JASNA: Kosovo mora da implementira statut ZSO

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da Kosovo mora da implementira statut Zajednice srpskih opština koji je predložila EU, kako bi napredovalo na svom evropskom putu.

Fon der Lajen je na zajedničkoj konferecniji za novinare sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, na kojoj je predstavljen Paket proširenja 2023. i godišnji izveštaj o napretku zemalja kandidata, rekla da je važno da Kosovo ima jasan cilj da pristupi EU.

PREDSEDNIK VEČERAS O NAJAKTUELNIJIM TEMAMA: Vučić se u 18 časova obraća naciji

„Mislim da smo mi (EU) jasni u našim očekivanjima od Kosova, i da je ono što može da učini implementacija (evropskog) nacrta statua Asocijacije opština sa srpskom većinom (ZSO), i ta implemantacija će biti veliki korak napred“, rekla je Fon der Lajen odgovarajući na pitanje novinara o Kosovu.

Govoreći o odnosima Srbije i Kosova, predsednica EK je naglasila da je važno da svaka zemlja ima odvojene mogućnosti pristupanja EU, odnosno da se ne vezuju jedna za drugu.

„Podrška je mnogo pozitivinija ako pitamo koji je vaš doprinos na putu ka EU, i da naglasimo doprinos svake zemlje ponaosob“, navela je Fon der Lajen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter