Izvor:
01.11.2016 u 16:49
0

Us*ali se od hapšenja: Tzv. kosovske vlasti pozvale građane da ne putuju preko centralne Srbije!

Ministrstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je uznemirenost zbog hapšenja Hiljmija Keljmendija pod optužbom za ratne zločine.

Ministarstvo samoproglašene države je pozvalo svoje građane da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

– Posla pritvaranja potpukovnika Policije Kosova Nehata Tačija nekoliko nedelja ranije pod političkim optužbama, ovo hapšenje Keljmendija je neprihvatljivo i dovodi u pitanje procese koji su postignuti tokom perioda dijaloga o normalizaciji odnosa – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Srpska policija uhapsila je u ponedeljak, 31. oktobra, Hiljmija Keljmendija (36) pod optužbom da je počinio ratne zločine na Kosovu. On je uhapšen dok se vraćao u Nemačku, gde živi proteklih 12 godina.

To ministarstvo je navelo da će nastaviti da prati "novostvorenu apsurdnu situaciju sa Srbijom", i da će to pitanje podići na najviši nivo, u saradnji sa "međunarodnim prijateljima SAD, EU i drugim prijateljskim zemljama".

U saopštenju se dodaje da nadležne institucije stalno usaglašavaju mere koje će preduzeti kada bi obezbedili potpunu zakonsku zaštitu uhapšenih građana Kosova.

– Ministarstvo spoljnih poslova takođe poziva državljane Kosova koji iz bilo kojih razloga prolaze kroz Srbiju da to maksimalno izbegavaju u narednim mesecima. Istovremeno zahtevamo i od drugih zemalja u regionu i EU, da kao i do sada ne uzimaju u obzir naloge za hapšenje Srbije za građane Kosova – navodi se u saopštenju.

Beta
Foto: Twitter/M LeMont

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter