Izvor: Tanjug
10.10.2022 u 10:26
0

(UŽIVO) Predsednik Vučić na otvaranju rekonstruisanog puta Novi Pazar-Tutin!

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma Tašjapi, iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.

Otvaranju puta prisustvuju i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić, predstavnici opštine Tutin, potpredsednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, kao i predstavnici Tašjapija.

Vučić je prethodno obišao i deonicu rekonstruisanog puta od Pazarišta (Stari Ras) do manastira Sopoćani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Radovi na rekonstrukciji tog puta u dužini od 5,5 kilometara trajali su tri meseca, a rekonstrukcija je dogovorena prilikom poslednje posete predsednika Vucica Novom Pazaru, u decembru 2021. godine.

Predsednik je tada posetio manastir i razgovarao sa igumanima Sopoćana i obećao da će put do manastira biti rekonstruisan.

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Novi Pazar – Tutin počeli su u septembru 2019. godine.

SRDAČNE ČESTITKE VAN DER BELENU: Vučić se oglasio povodom predsedničkih izbora u Austriji!

Projekat rekonstrukcije magistralnog puta podrazumevao je zamenu dotrajalog asfalta, izgradnju potpornih zidova, mostova preko Sebečevske reke i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Reč je o saobraćajnici od izuzetnog značaja za lokalno stanovništvo, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, ali i važnom državnom putu.

Predsednik Vučić se zahvalio svima koji su došli da ga sačekaju, i rekao je da je tokom svoje jutrošnje posete Sopoćanima više puta pomogao različite bogomolje, uključujući i džamije.

– Taj mir i poštovanje moramo da gradimo između sebe. Reći ću vam sada o onome što vidim u budućnosti, a ne o samom putu. Skoro da sam zaplakao jutros od sreće kada sam video snimke i fotografije. Znam koliko je ovaj put važan i za Novi Pazar i Tutin, i za Srbe i Bošnjake – kazao je on.

– Samo na teritoriji ove tri opštine, u prethodne tri godine uradili smo više putne mreže nego od 1970 godine. Više kilometara državnih i regionalnih puteva. To smo mogli zato što smo finansijski osnažili Srbiju i imali smo novac. Mogli smo da vratimo ljudima koji su siromašniji – kaže Vučić.

Predsednik je rekao da su izgrađene i trafo stanice, koje u ovim krajevima nisu pravljene 70 godina.

– Uradićemo još mnogo toga. Napravićemo bolnicu, najlepšu školu i dom zdravlja. Visoke su cene sada, i pitanje je na kojoj sumi će se završiti, zbog rasta cena energenata. Ali nećemo odustajati od izgradnje novih puteva, koji spajaju narode i dobre ljude, ali i putevi koji će dovesti nove investitore – kazao je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter