Izvor: Tanjug /BSC Happy
31.03.2023 u 16:08
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM PAZARU: Ponosan sam na to što zajedno radimo (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Novi Pazar odakle je započeo posetu Raškom okrugu.

Pitanja medija
Predsednik je rekao da se sva kampanja u Crnoj Gori svodi na Srbiju i Aleksandra Vučića.

– To nam je susedna, bratska zemlja. Želim im sve najbolje. Narod nek odluči ko će biti predsednik. Mi se u to ne mešamo – kazao je predsednik.

On kaže postoji priča o lažnom balansu u kom Srbija uvek mora da bude slaba, da ćuti i ne sme nešto da kaže.

– Svi drugi imaju prava da kažu šta god im je volja. U ponedeljak ću čestitati novoizabranom predsedniku – rekao je Vučić.

On je istakao i da će podizanje optužnice protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa doprineti novim turbulencijama, ali da je to unutrašnje pitanje SAD.

Predsednik je rekao da njegovi politički protivnici tvrde da je on kriv kada Kurti sprovodi teror nad našim građanima.

– Da kažem da idemo oružjem, odjednom bi ti isti zaboravili na naše građane sa Kosova i Metohiju i rekli da vraćam Srbiju u devedesete. Imaju uigranu matricu. Kod njih prinicipi i politika ne postoje. Dobili smo potvrdu EU da smo mi u pravu – kazao je Vučić.

On je rekao da će uvek biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiju, te istakao da naš narod trpi veliki pritisak od vlasti u Prištini.

– Nisam razumeo gde je tu naša krivica? Svim srcem, svom snagom smo radili sve što smo mogli i dobili priznanje EU da smo u pravu. Pa, šta još očekujte od mene? – pitao je Vučić.

On ističe da je situacija u svetu takva da je velika nervoza svuda. Vučić podseća na izjavu kineskog predsednika Si Đinpinga da „Kina mora biti pripremljena za rat“.

– Predstoji nam jedno od najtežih proleća u političkom i vojnom smislu. Mi treba sebe da čuvamo dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima, dodatnim ulaganjima, rastom BDP… – rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Dragana Šormaza koji ga je napao zbog neuvođenja sankcija Rusiji, Vučić kaže da je SNS „stranka demokratske orijentacije“. On je rekao da Šormaz neće snositi posledice zbog neuobičajenog čina javne kritike predsednika svoje stranke.

Ističe da se ponosi slobodarskom politikom Srbije.

– Ne pada mi na pamet da se njemu ili bilo kome sličnom pravdam – rekao je Vučić.

Tanjug/Rade Prelić

Vučić: Želimo da ovaj posao završimo što pre
Predsednik se izvinio muslimanima što se ova manifestacija u vreme Ramazanskog posta i čestitao je praznik.

– Želimo da ovaj posao završimo što pre. Želim vam mira i blagostanja, želim vam da čuvate svoju veru i da uvek budete svoji, na svojim ognjištima, baš onako kao što pravoslavnim vernicima želim srećan predstojeći Vaskrs i veoma sam ponosan kada zajedno vidim muftiju i igumana ovde. Samo u miru, poštovanju i razumevanju možemo da napredujemo. Uložićemo u velelpnu Altnalen džamoju, kojom se ponosimo ma koje vere bili. Kao što sam mali prilog ostavio u manastiru u Sopoćanima, ja ću ostaviti i mali lični prilog u Altanalen džamiju. – kazao je Vučić.

Vučić je rekao da zna da će teško da osvoji srca Bošnjaka i da nije došao da se dodvorava narodu.

– Došao sam zbog rezultata. Kada prođe moj mandat kao predsednika Republike, voleli me ili ne moći ćete da sagledate ko je šta ostavio iza sebe.  Moći ćete da vidite ko je koliko autoputeva, bolnica, pruga uradio. To je rezultat koji, nadam se, nećete moći da negirate. Danas je to bolnica, sutra će biti KBC Novi Pazar – rekao je Vučić. – kazao je Vučić.

Predsednik je najavio dobijanje dozvole za Opštu bolnicu „Novi Pazar“ da bude bolničko-klinički centar. Vučić je najavio da je u bolnicu u Pazaru uloženo 7 do 8 miliona evra uloženo više nego u Klinički centar u Nišu.

– Sjenica ima školu sa zatvorenim bazenom. To je gotovo za samo tri meseca. O putevima da ne pričam – kazao je Vučić.

Predsednik kaže da nikad toliko nije bilo rađeno ni u Pazaru, ni u Sjenici, ali da nije siguran za Tutin.

– Ponosan sam na to što zajedno radimo. Uložićemo 50 miliona i u velelepnu Altun-alem džamiju. Mislim da je važno da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u toj zemlji žive i da pokaže da su svi jednaki – kazao je Vučić.

On je najavio i novi, moderan stadion u Novom Pazaru.

– Naše je da podignemo Pazir, Sjenicu. Nisam zaboravio šta sve treba da uradimo u Tutinu – kazao je Vučić.

Tanjug/Rade Prelić

Vučić stigao u Novi Pazar

Vučić u Novom Pazaru prisustvuje obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u tom gradu.

Pedsednika Srbije su dočekali, između ostalih, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i delegacija Grada, kao i ministarka zdravlja, Danica Grujičić, kao i veliki broj građana.

Projekat će biti realizovan u dve faze.

U prvoj biće građena zgrada Odeljenja za psihijatriju i novi hirurski blok a postojeći će biti rekonstruisan.

Takođe, biće građena i internistička zgrada kao i nove zgrade dečijeg i infektivnog odeljenja.

U drugoj fazi projekta biće potpuno rekonstruisan Dom zdravlja.

Vučić će potom obići seosko turističko domaćinstvo „Toplina duše“ u Raški, a na kraju posete Raškom okrugu obratiće se građanima u Sportskom centru „Ibar“ u Kraljevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter