Izvor: Tanjug
31.03.2023 u 16:52
0

PREDSEDNIK U ETNO SELU: Vučić obišao i muzej „Toplina duše“ u Pavlici kod Raške (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Raškom okrugu obišao selo Pavlica, kao i etno selo i muzej „Toplina duše“.

Vučića je ispred etno sela dočekao vlasnik i domaćin etno sela Zoran Košanin i stanovnici Pavlice, a sa predsednikom su u obilasku i ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar turizma i omladine Husein Memić.

PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM PAZARU: Ponosan sam na to što zajedno radimo (VIDEO)

Seosko turističko domaćinstvo „Toplina Duše“ nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške.

Sastoji se od porodične kuće, mini zoo vrta i etno muzeja koji čini 11 objekata, starih brvnara sa različitim motivima.

Među njima se izdvajaju vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjom, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo.

Printscreen/Tanjug

Sve brvnare su u svom izvornom obliku, ukrašene predmetima karakterističnim za konkretan objekat, dok porodična kuća služi za smeštaj gostiju.

Uoči posete, Košanin je izjavio da je predsednikova poseta etno selu svojevrstan „vetar u leđa“ i dodao da je ubeđen da će pomoći da za ovaj turistički objekat čuje veliki broj ljudi.

Printscreen/Tanjug

Vučić je posetu Raškom okrugu započeo u Novom Pazaru gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice “Novi Pazar”.

Planirano je da, Vučić posetu Raškoj oblasti završi u Kraljevu gde će se u Sportskom centru “Ibar” obratiti građanima.

Predsednik je ranije najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga, a do sada je obišao Pčinjski i Sremski okrug.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter