Izvor: BSC Happy
08.09.2023 u 14:06
1

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: „Ne dam da unište Srbiju!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti, predsednik govori o svim važnim i aktulenim temama.

Na početku obraćanja, Vučić je čestitao košarkašima Srbije pobedu koja je donela radost ne samo našem narodu nego i mnogima u regionu, a Boriši Simaniću, poželeo je brz oporavak rekavši da je država po njega poslala specijalni avion.

Zahvalio se selektoru Pešiću, zahvalio se i Nikoli Jokiću na predstavljanju Srbije u NBA ligi, te odbojkašicama i Novaku Đokoviću na svim uspesima.

– Pre svega želim da čestitam našim košarkašima na uspehu, koji je obradovao sve nas. Želim Boriši brz oporavak. Pokazali su da jesmo zemlja košarke. Nadam se će naša ogromna ulaganja u fudbal na kraju doneti rezultate. Ne želim da ponavljam šta su neki govorili o selektoru Pešiću, ali to kod nas tako ide. Hvala i Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću, našim odbojkašicama – rekao je Vučić.

„Pomoć penzionerima od 20.000 dinara“

Predsednik je najavio povećanje penzija od 1. oktobra u visini od 5,5 odsto, ali i isplatu svakom penzioneru u Srbiji po još 20.000 dinara, što će naročito obradovati penzionere s najmanjim penzijama.

Svi penzioneri, njih oko 1,6 miliona dobiće jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara, najavio je Vučič, nakon sastanka resornog Ministarstva i trgovaca.

– Pomoć će dobiti između 25. novembra i 5. decembra i to po 20.000 dinara svakom penzioneru, mimo najavljenog povećanja penzija – pojasnio je. Mimo jednokratne pomoći, slede dva povećanja penzija, prvo vanredno u ovoj godini i potom redovno od januara naredne godine.

5,5 odsto od 1. oktobra 2023.

14,6 odsto od 1. januara 2024.

Vučić je kazao i da je to vest koja će obradovati 1.646.000 prenzionera.

– Idemo na rast penzija od 5,5 odsto od 1. oktobra, a od 1. januara 2024. dodatnih 14,8 odsto, što je preko 21 odsto kumulativno – rekao je predsednik pa dodao: Svi će dobiti dodatnih 20.000 dinara, što će posebno obradovati penzionere sa nižim penzijama… Nekima je to cela penzija, nekima polovina ili trećina…

Naglasio je da će od 1. oktobra penzije biti uvećane 5,5 odsto, a od 1. januara 14,8 odsto.

Velika sniženja u prodavnicama

Na pojedinim artiklima pojaviće se novi logo „Bolja cena“.

– Ovde su proizvodi koji će biti označeni ovim logom, to je „Bolja cena“. Od iduće srede u svim lancima ćete videti ovakve proizvode. Spremili smo i cene u regionu zbog laži mnogih da su naše visoke. Ne postoji niko u regionu ko ima cenu hleba kao našu. Evo pileći parizer cena je 399 dinara, a od srede 259,99 dinara. Reč je o ogromnom pojeftinjenju, samo molim ljude da na rafovima pronađu tamo gde piše „Bolja cena“ – kaže predsednik.

„Pozdravljam odluku da minimalna cena rada bude 402 evra, to je najviše u srpskoj istoriji“

Vučić je rekao ima dobre vesti za građane, posebno kad je reč o stanju u budžetu te da se nada rastu od 2,5 odsto čime će biti smanjen javni dug što znači da ćemo biti neuporedivo bolji od EU i zemalja regiona.

– Mi imamo dobro stanje, mnogo bolje nego što smo mislili, u budžetu. U prvom kvartalu mislimo da ćemo uspeti da dođemo do rasta BDP-a većeg od 2,5%, što nam omogućava na smanjenje javnog duga manjeg od 50-51%, što je za nas veoma značajno.

„Opozicija promenila ploču“

– Opozicija je mesecima govorila da ne žele izbore. Sada su u parlamentu dok su divljali zatražili izbore na svim nivoima. Nije uobičajeno da na tako agresivan način to zahtevate u trenucima kada imomo većih problema. Ali smatram da kada neko nema legitimitet da se držite vlasti kao pijan plota. Vlast je dužna kada postoje zahtevi za vanrednim parlamentarnim izborima te zahteve sagleda.

– Razgovarao sam sa političkim partijama. Vidim da postoji zainteresovanost da im se izađe u susret. Mi sa tim nemamo problem, sada ostaju tehnički detalji. Smatram postoji nešto važnije – da prođu razgovori u Briselu i Njujorku. Onda ćemo napraviti zajedničke sastanke, najpre sa predstavnicima vlasti, i u skladu sa tim ću doneti odluku. To je važno, da pokažemo da smo spremni da razmotrimo zahteve bivšeg režima.

– Prava svih u Srbiji moraju da se poštuju. Verujem da će i budućnosti to biti omogućeno.

Razgovori u Briselu

– Mi u sredu idemo u Brisel na razgovore sa Prištinom. To je za nas obaveza jer smatramo da je dijalog jedini način za rešavanje problema.

– Dan pošto je Stoltenberg rekao da očekuje konsultacije za bilo kakve akcije prištinskih policajaca, oni su upali u fabriku Ivo Lole Ribar u Zubinom potoku. Time su želeli da pokažu da njihova sila nema granica. Nastavili su sa hapšenjem Srba.

– Od dolaska Kurtija na vlast imamo 15 napada na srpsku decu. Isto toliko pokušaja da se spreči zdravstvena pomoć Srbima. 56 napada na verske objekte SPC. Iz pritvora je pušteno četvoro Srba sa severa KiM, i šestoro iz Štrpca.

– Uvek se posatvlja pitanje šta je naš odgovor. Trudimo se da bude smiren, ali i dovoljno čvrst. Ne moram da objašnjavam nikome sem usijanim glavama da su nama ruke prilično vezane, ali da se trudimo na nađemo način da pomognemo našem narodu.

– U ponedeljak idem u Skoplje na razgovore u okviru inicijative Brdo-Brioni. Posle razgovora u Briselu idem u Mađarsku na demografski samit.

– Idemo u Njujork na važnu sednicu UN. Imaćemo niz ključnih razgovora, gde ćemo pokušati da predstavimo Srbiju na ozbiljan način. Naša molba i zahtev EU i SAD, i našim tradicionalnim prijateljima, Rusiji i Kini, da kroz argumenete pogledaju situaciju na KiM. Da vidimo ko je stvarao nemire na KiM, a ko nije u tome učestvovao.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: „Ne dam da unište Srbiju!“”

  1. Kakva opozicija? Sa 2 i nešto procenta glasačkog tela, u parlament su ušetali neki koji nisu ni za štalu/da mi oproste neke životinje/, a ne za predstavljanje naroda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter