Izvor: Kurir.rs
24.10.2023 u 11:39
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U LESKOVCU: Veliki dan za jug Srbije, uručenje mamografa bolnici i otvaranje fabrike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Opštoj bolnici Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf.

PREDSEDNIK VUČIĆ U LESKOVCU: Veliki dan za jug Srbije, uručenje mamografa bolnici i otvaranje fabrike

U Leskovcu se nalazi i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

U podne će biti sastanak sa predstavnicima kompanije „Aunde“ i obilazak pogona fabrike, a u 12.40 biće održana ceremonija otvaranja fabrike „Aunde“.

Predsednik je stigao i trenutno razgovara sa prisutnima.

– Kako smo doneli mamograf, to sada nije više tema. Bolnica se obnavlja, ulaže se. Sa parama ne ide lako, još izdržavamo. Ovo je važno – kazao je predsednik, i najavio da će 19. novembra doći da gleda utakmicu sa Bugarskom na novom stadionu.

– Zadovoljan sam ovim što smo uradili, mamograf smo doneli pre roke, od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti. Najsavremniji je. Prvi put će od 25. – 26. imati i Babušnica, Negotin, Kladovo, Kuršumlija, Vladičin Han, imaće mnoga mesta. Dobiće Niš pokretni mamograf, to je važno. Kragujevac će dobiti i mamograf i magnet, kao i Niš. Snažno ojačavamo zdravstvo. U Barajevu smo za dan, od 25 pregledanih, 5-6 žena je imalo problem – dodaje Vučić.

Printscreen

– Mamograf smo doneli pre roka, od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti, da se obuče ljudi. Ovo je dobro što je 3D mamograf, 65 odsto više otkriva, najsavremeniji je – rekao je predsednik i dodao da će i ostali gradovi, koji nemaju, dobiti mamograf.

– Plata u Leskovcu je bila 269 evra pre 10 godina, danas je 550 evra, ispod proseka je Srbije. Moramo još mnogo toga da uložimo u Jablanički, Pčinjski, Nišavski, i u jug i u istok Srbije moramo da ulažemo još mnogo.

Okupljene je zanimalo i kada će biti puštene u prodaju karte sa fudbalsku utakmicu između Srbije i Bukarske koja će biti odigrana na novom stadionu u Leskovcu.

Predsednik je tu informaciju brzo dobio i rekao da će oko 10 dana pred utakmicu biće dostupne karte u ovom gradu.

Stižu i magnetne rezonance

– Sve stiže sad, u novembru i decembru i još jedan deo u martu. Kada stigne prvih 10 pa još 12, to su ogromne promene. Kada to promenimo, za Užice idu dva magneta, jedan sad, jedan u martu. Bor je sam kupio magnet, oni imaju para, borili smo se za to. Sada će dobiti Ćuprija – najavio je predsednik.

Obilazak bolnice

Predsednik Vučić je u razgovoru sa novinarima izjavio da u obnovu zdravstvenih ustanova u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi i da od pedesetih godina ništa nije ulagano.

– Razumite da to sa parama ne ide lako, još izdražavamo – rekao je predsednik, dodajući da i dalje moraju da misle na prioritete Srbije, ali da je ovo ulaganje bilo neophodno.

Predsednik se obratio zdravstvenim radnicima

Zaposleni u bolnici su predsednika dočekali aplauzom.

– Hvala na požrtvovanom radu. Nadam se da kada budemo zvršili bolnicu da će vambiti bolji uslovi, da ćete bolje da se osećate, da vas dodatno opremimo. Hvala mnogo što brinete o zdravlju Leskovčana. Oni koji budu obučeni za rad na mamografu da posebno brinu o ženama i da imate što manje posla – rekao je predsednik.

Pitanja medija

Na pitanje o jučerašnjoj senici SB UN, Vučić je rekao da moramo da govorimo istinu.

– Brnabić je to dobro uradila. Vrlo dobru repliku je napravila, ali to neće promeniti stavove velikih sila. Bila je primetna negde balansiranost, a negde ostrašćenost protiv interesa Srbije. Očekujem da ponovo idem u Brisel. Kakva će agenda da bude, u skladu sa onim što mo razgovarali sa petorkom.

Na pitanje o izjavi Kurtija koji je napao Vučevića i Vučića, rekao je da Beograd nikada nije tražio sankcije.

 Ozbiljne vlade se tako ne ponašaju. Ne verujete kakve ludosti čitate. To što koriste iste napade, ne vidim ništa čudno. Sve što je loše za Srbiju uvek je dobro ka Kurtija i dobro za one koji su protiv vlasti u Beogradu. Samo pogledajte koliko naslovnih stranica su dobili u Prištini.

– Samo čekam da vidim koje će izgovore da imaju posle izbora.

– Ja, moja deca, moji roditelji, mi nemamo račune u inostranstvu. A neki imaju milijardu evra prihoda. Samo obiđite tragove novca, a tu se krije kriminal i korupcije.

– Koliko ja saznajem, oni se hvale da će NATO general Ponoš da im bude prvi na listi, čovek koji je uništio našu vojsku. Nastranu što je državljanin i neke druge zemlje, koja ima suprotne interese od Srbije. I po jeziku možete da čujete da su to čuli na kanabetu nekog stranog ambasadora. Da bi mogli da kažu Vučić je za sve kriv, ajde da pomognemo Kurtiju. Ali oni ne razumeju da neće građani Srbije za to da glasaju, ali oni to ne razumeju.

– Ljudi su naša najveća snaga, moramo da vodimo računa o njima. Verujem da svaki građanin Srbije zna kako i koliko u prošlost bi nas vratili. Naša politika će biti da Srbija ne sme da stane, i da mora da ide napred.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter