Izvor: tanjug
12.08.2022 u 22:10
0

VAŽNE VESTI ZA VOJNIKE Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata vojnim licima od čak 25 odsto!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1.januara naredne godine plate vojnim licima biti veće za 25 odsto.

“Što se vojske tiče, imam izvanrednu vest za vojna lica, za vojnike, razvodnike, desetare, podoficire, oficire, vojnike po ugovoru, od 1. januara sledi povećanje od 25 odsto”, rekao je Vučić za TV Prvu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

To je, kako je rekao, u ovakvim uslovina, treće godine uzastopne krize, zbog kovida i ratova, “neverovatno povećanje”.

“To znači da ko danas ima platu od 60.000, poput vodnika, imaće 75.000 dinara. Na godišnjem nivou, to su tri plate više, to je ogromno povećanje”, rekao je Vučić.

On je rekao da država time želi da poboljša popunjenost vojske.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručuje: Kurti više nikoga ne može da obmane!

“Slaba nam je popunjenost prve i druge brigade, Beograd i Vojvodina nam u tom smislu ne postoje, tu je vrlo niska popunjenost. Jug Srbije nam popunjava vojsku, treća i četvrta brigade, od Vranja do Kraljeva, to nam je vojska”, rekao je Vučić.

Cilj je, kaže, da ljudi vide da i u vojsci mogu da budu dobro plaćeni.

Predsednik je rekao da Vojska Srbije mora da jača i da više neće u tehničkom i tehnološkom smislu biti „vreća za udaranje“ kao 1998. i 1999. godine.

On je ukazao da trka u naoruzavanjuu traje od 1945. na ovamo i na svetskom nivou pobeđuje onaj ko ima oruzje.

Na pitanje o tome da se u regionu ne gleda blagonaklono što Srbija više ulaže u vojsku kaže da ga nije briga kako na to gledaju drugi i da je on dužan da polaže racune nasem narodu.

„Zasto se svi oni naoruzavaju i po 30 posto odvajaju iz njihovih fabrika da ne ide na trziste“, upitao je Vučić.

Na pitanje o uvođenju obaveznog vojnog roka rekao je da će ta odluka biti pred narodnom skupštinom kao i da će on to da podrži. Smatra i da treba da bude kratak vojni rok , između tri i četiri meseca, ne godinu dana kao ranije.

„Naglasak se mora staviti na vojsku, zdravstvo investicije, da se reindustrijalizuje zemlja i energetika, i da su to cetiri stuba za naredni period“, istakao je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter